Стигле дојаве о бомбама у више школа у Црној Гори

 Неколико школа у Црној Гори јутрос је добило дојаве о постављеним бомбама, а на адресе полиције и неких медија стигли су мејлови да су канистери са отровним нервним гасом постављени у више институција, јавили су црногорски медији.

Регион 09.06.2023 | 08:49
Стигле дојаве о бомбама у више школа у Црној Гори

Из Министарства просвјете саопштено је да ће у свим школама у Црној Гори настава данас бити организована онлајн због пријетећих мејлова које су добиле.

Отказана је и екстерна провјера знања за ученике деветог разреда основне школе за изборне предмете. О новом термину тестирања, у сарадњи са Испитним центром, основне школе ће бити благовремено обавијештене, навели су из Министарства просвјете.

Пријетње о наводно постављеним бомбабама стигле су и на адресу редакције портала "Аналитика" у оквиру мејла у којем се наводи да су отровни гас и експлозив постављени у више судова широм Црне Горе, као и у згради Управе прихода и царина.

У мејлу се наводи да су канистери постављени у подгоричком Вишем суду, Суду за прекршаје, Основном суду у Подгорици, Основном суду у Бару, судовима за прекршаје у Котору и Будви, те у Управи царина.

Упозорава се да сваки уређај десет минута након испуштања нервног агнета детонира три килограма пластичног експлозива Ц4 по канистеру.

Према информацијама Управе полиције, дојаве о постављеним бомбама у школама стигле се у неколико црногорских градова.

У Црној Гори су и јуче стигле дојаве о постављеним бомбама у Скупштини, већини школа и појединим институцијама. Контролисано је 165 установа и утврђено да су све дојаве биле лажне, саопштила је синоћ Управа полиције. Због дојава о бомбама, настава у школама и јуче је била организована онлајн. 

(Срна)   Фото: Схуттерстоцк/Наталyа Волцхенкова

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Раајко

09.06.2023 09:31

Некоме избори не иду у прилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.06.2023 11:32

и сами видите да су све те дојаве лажне и спдање доконих будала, или су лажно измишљене информације о самим тим дојавама. не малтретирајте народ више са овим информацијама.

Name

"Демократски"

09.06.2023 14:02

Изботи без тога не могу висе ни поцети....

ОДГОВОРИТЕ