У поноћ почиње изборна тишина уочи избора у ЦГ

У Црној Гори у поноћ почиње изборна тишина уочи парламентарних избора који ће бити одржани у недјељу, 11. јуна, на којима учествује 15 листа и коалиција.

Регион 09.06.2023 | 08:12
У поноћ почиње изборна тишина уочи избора у ЦГ

На овим парламентарним изборима бирачко право има 542.468 грађана.

На изборима учествују листе коалиције Социјалистичке народне партије и Демоса “За тебе”, “Народна коалиција – сложно и тачка”, “Европа сад – Милојко Спајић”, “СДП – За нашу кућу”, као и листа коалиције Грађанског покрета УРА и Демократа.

На гласачком листићу биће и листа Бошњачке странке, “ХГИ – На правој страни свијета!”, а трећа “Правда за све! – др Владимир Лепосавић”, листа коалиције коју чине Права Црна Гора, Демохришћански покрет, Слободна Црна Гора, Демократска српска странка и Покрет за Пљевља под називом “Народна коалиција – сложно и тачка”.

Грађани ће бирати између листе Албанска алијанса, коалиције коју чине Форца, Демократски савез, Демократски савез Црне Горе и грађанска група Покрет за Тузи, затим “Преокрет за сигурну Црну Гору – Срђан Перић” и листа “Покрета за промјене”.

Учествују и листа “Да. Ми можемо за грађанску Црну Гору”, коалиција коју чине Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Демократска унија Албанаца и Либерална партија, коалиција Нове српске демократије, Демократске народне партије и Радничке партије, те листа Албанског форума.

Парламентарни избори који ће бити одржани 11. јуна дванаести су од увођења вишепартијског система у Црној Гори, а шести након обнове независности.

(Срна) Фото:Архив

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дјук

09.06.2023 10:36

Сто се тице милатовица и његове старлете, узлет до инагурације која је највећи чин што то твоје б......ка могу учинити

ОДГОВОРИТЕ