Вукелић се нада да ће бити одбачена Умићевићева пријава

– Кривична пријава Маринка Умичевића је потпуно бесмислена и надамо се да ће је тужилац одбацити, рекао је главни и одговорни уредник ЦАПИТАЛ-а Синиша Вукелић који је данас у Полицијској управи Бањалука дао изјаву у вези са пријавом коју је поднио технички директор Фабрике обуће „Бема“ Маринко Умичевић зато што је ЦАПИТАЛ објавио снимак како брутално вријеђа и напада новинарку и уредника нашег портала.

Република Српска 08.06.2023 | 19:45
Вукелић се нада да ће бити одбачена Умићевићева пријава

Вукелић каже да је дао изјаву у својству свједока по кривичној пријави Маринка Умичевића за текст и снимке објављене на порталу ЦАПИТАЛ у јануару прошле године.

Објаснио је да је новинарка портала ЦАПИТАЛ Бојана Нинковић од Умичевића затражила да прокоментираше да ли се налази у сукобу интереса обзиром да је одборник у Скупштини града Бањалука, која је додијелила грант РК „Борац“ гдје је он у управи, што је по Закону о сукобу интереса незаконито.

“Маринко Умичевић је упутио низ шовинистичких увредљивих пријетњи и псовки на њен рачун, а и на мој када сам га назвао да објасни своје понашање и питао хоће ли дати изјаву. Умичевић се на бахат, безобразан и увредљив начин односио према новинарки Бојани Нинковић као и према мени. Он заслужује једну пријаву коју ми нисмо поднијели само зато што је колегица тада била у деветом мјесецу трудноће. Нисмо је жељели излагати додатном стресу што није искључено да ћемо сада урадити. Непримјерено да се један човјек који је одборник и привредник, нажалост и у Сенату РС, понаша тако према новинарима“, објаснио је Вукелић.

Сматра да је неприхватљиво у демократским земљама да држава троши ресурсе, људе и новац на овакве случајеве.

„Надамо се да ће тужилац одбацити ову пријаву која је потпуно бесмислена“, навео је он.

Појаснио је да Умичевић неовлаштено снимање и објављивање темељи на томе да он није дао одобрење за објаву, иако се колегица представила и објаснила зашто га зове, након чега је Умичевић наставио да прича.

„Ми не требамо тражити одобрење за објаву изјава након што смо се представили и унапријед објаснили зашто нам је потребна“, рекао је Вукелић.

Сматра да се ради о прању угледа лика и дјела Маринка Умичевића.

„Као што је урадио СНСД када му је након цијеле афере у јануару прошле године додијељено и признање Града Бањалука“, рекао је он.

Каже да је занимљиво што је у овом моменту поново актуелизована ова тема мислећи на процедуру измјене Кривичног законика РС којим се криминализује клевета.

„Не знам да ли можемо поновно активирање овог случаја довести у везу са измјенама закона, али сигурно је занимљиво да сада долази на дневни ред ова кривична пријава за неко наводно дјело и текст који је објављен прије годину и по дана“, навео је Вукелић.

(Цапитал) фото: Цапитал

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прњавор

08.06.2023 20:17

Умичевић глуми неког опасног фрајера..могло би бити мало шамарања..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП

08.06.2023 21:03

Маринкова бара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

09.06.2023 20:44

Онај ко је преслушао разговор измедју новинарке и Умицевица ,зна о чему се ради.овдје није угрожен дотицни Умицевиц, него новинарка која се тако љубазно обратила ,представила и затражила коментар. А он???? Какве бљувотине јој је изговорио,псовке... Хуманиста??? Менаџер??? Посланик??? Председник клуба инвалида??? Ма он је једна велика 0, и брука од човјека...а добио кључ града Бања Лука. Ма страшно....снсд-ова подгузна мува.

ОДГОВОРИТЕ