Кељменди јавно потврдио да је радио за Осмицу!

Клупко се полако одмотава, па тако и сами протагонисти из криминалног миљеа почињу откривати своје везе с некадашњим челником ОСА-е

Босна и Херцеговина 08.06.2023 | 00:06
Кељменди јавно потврдио да је радио за Осмицу!

Истраге у вези са Скy апликацијом довеле су до хапшења бројних особа из сарајевског подземља повезаног с трговином наркотицима вриједном стотине милиона марака. Међу првима који су ухапшени били су Елвис Кељменди, Денис Стојнић и Адмир Арнаутовић Шмрк, који су своје послове настојали камуфлирати различитим „регуларним“ активностима, од угоститељства до естрадног менаџерства.

Ипак, јасно је да се читав процес тешко могао одвијати без знања и амина појединаца из највишег политичког, обавјештајног и сигурносног апарата у БиХ.

Бројне преписке

Први политички играч који је ухапшен, а спомиње се у Скyу, јесте начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић. Но, у посебном проблему би се могао наћи Осман Мехмедагић Осмица, бивши директор ОСА-е и близак сарадник предсједника СДА Бакира Изетбеговића. Наиме, бројне преписке и докази указују на то да је управо Осмица био главни заштитник и информант наркодилера у БиХ.

Да Скy апликација води директно до Мехмедагића, казао је и министар одбране БиХ Зукан Хелез.

Клупко се, чини се, све више одмотава, па тако и сами протагонисти из криминалног миљеа почињу откривати своје везе с некадашњим челником ОСА-е.

Елвис Кељменди је на суђењу Сави Маринковићу, Александру Мацану и Марку Трифковићу, оптуженима за убиство припадника МУП-а Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, казао да су га контактирали из ОСА-е, прецизније сарадник бившег шефа ОСА-е Османа Мехмедагића Осмице – Мухамед Пекић, с питањем да ли он има каквих сазнања о убиству сарајевских полицајаца те да су му поручили да се „распита“.

Кељменди је наставио описивати како му је код Дениса Стојнића у кафићу Данијел Џафић Дадо тврдио да он "зна човјека на Палама који зна гдје су и аутомобил и пушка који су кориштени у убиству сарајевских полицајаца“ и да је тај човјек Срећко Мандић, а да је Стојнић, с друге стране, истицао да ОСА нуди милион КМ за ту информацију, за што је Џафић био посебно заинтересиран. Кељменди је истакао да је Стојнић ове информације јавио даље Осмици.

Ко је још повезан

Наизглед, ту и не би било ништа толико спорно што служба контактира људе из подземља за информације како би расвијетлила крупне криминалне случајеве попут убиства полицајаца.

Ипак, пуно другачије свјетло на све баца чињеница да се Осмица сумњичи да је с наведеним Кељмендијем и Стојнићем имао пуно дубљу сарадњу која се тиче трговине наркотицима, јер свједочење Кељмендија несумњиво потврђује да они јесу имали контакте и сарадњу с Мехмедагићем.

Уколико би Скy истраге на крају одвеле до Мехмедагића као једног од протагониста цијелог посла, то би отворило и читав низ нових питања. Наиме, с обзиром на то да је Мехмедагић био провјерен и лојалан кадар брачног пара Изетбеговић, ваљало би додатно утврдити ко је још и ко је све из бошњачког политичког и сигурносног врха знао за његове активности или можда и сам био у њих умијешан, преноси Аваз.

(Аваз) Фото: Аваз

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Миле Ронхил

08.06.2023 05:44

Требали сте објавити да је Додик дао Кељмендију БиХ држављанство и пасош. Гарант да је и он упетљан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок.

08.06.2023 06:21

А Додика није прозивао. Ма браво, "поштењачине".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милева Попајсиц

08.06.2023 07:51

Као свједока узмите мунистра "безбједности" РС, ха, ха.. или скy-"генерала" из МУП-а РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петица

08.06.2023 08:24

Изборили смо се за демократију а с њом приде добисмо високи криминал. На здравље Осмице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

08.06.2023 09:58

Имамо ми своје политичаре мафијаше које би требало привести закону када би постојала правна држава🤢

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакир

08.06.2023 10:03

Овај мој је оличје поштења,без сумње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик ток варалица

08.06.2023 10:15

Јел и на тик току ради за слузбу. Тамо колико видим пријети и 24 сата моли за коинсе. Тик ток мангуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

08.06.2023 12:09

Све жестоки момци а цвркућу ли цвркућу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

08.06.2023 14:18

Данас су полицијски функционери и нарко дилери бизнис јатаци.

ОДГОВОРИТЕ