Врућа фотеља директора Службеног гласника Српске

– Влада Републике Српске именовала је Милку Девушић за вршиоца дужности директора Службеног гласника РС на период од 60 дана.

Република Српска 06.06.2023 | 17:04
Врућа фотеља директора Службеног гласника Српске

Девушићева која је дугогодишњи радник Службеног гласника у врућу фотељу в.д. директора ове институције именована је умјесто функционера Демоса Владимира Јанковића који је врло кратко био на тој функцији.

Јанковић је за в.д. директора именован 4. маја умјесто Манојла Зрнића који је отишао у пензију, али је послије само двадесетак дана поднио неопозиву оставку.

„Он се није могао носити са великим притиском под којим је био у вези са (не)објављивањем наметнуте одлуке ОХР-а. Наиме, шеф ОХР-а Кристијан Шмит је 27. априла донио одлуку којом се намећу измјене и допуне Кривичног законика Републике Српске. Тим измјенама дефинише се ново кривично дјело „Подмићивање на изборима и у служби која се финансира из јавних средстава“, а у одлуци се каже да измјене ступају на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику РС“, објашњава наш одлично упућени извор.

Он истиче да је досадашњи в.д. директора Владимир Јанковић био под притиском актуелне власти у Српској да не објављује поменуту одлуку ОХР-а, зато што Република Српска не признаје Кристијана Шмита за високог представника, па би евентуално објављивање његове одлуке значило признање Шмита.

„С друге стране, Јанковић је страховао да се због необјављивања одлуке не нађе под санкцијама САД као што се нашао директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Драган Станковић зато што је поступао по имовинским законима РС које је ОХР ставио ван снаге“, објашњава извор Цапитала.

(Цапитал) Фото: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалука

06.06.2023 17:18

Доста и ОХРа и лазних високих представника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

06.06.2023 17:45

Зна мајстор ста ради !

ОДГОВОРИТЕ
Name

србибран

06.06.2023 18:11

па да не зна не би био мајстор био би сегрт ,Владимире воле те твоји Србобранци

Name

МАРКО

06.06.2023 20:08

Ма какав Јанковић, па тај у нормалној држави никад и не би могао бити директор било чега, као ни многе друге незналице и увлакачи који су на функцијама само захваљујући полтронству и климању главе. Тако је својевремено , давши оставку у ИРБ Миленко Павловић отишао са позиције директора рекавши да ће рећи зашто је отишао али никад не рече. Полтрончина и увлакач који је сада предсједник Скупштине града Градишка , а одавно је требао у пензију. Наравно, пошто опозиције нема у Градишци нико не сме наведено да помене као и многе друге ствари, али очито је да овом народу то не смета, па нека владају вјечито....

ОДГОВОРИТЕ