Ћеранић ускоро пред Одбором за безбједност?!

Вукота Говедарица, шеф Клуба посланика СДС-а у НСРС, поручио је на конференцији за новинаре у Парламенту Српске, да је Одбор за безбједност у НСРС засједао јуче и разматрао још једну информацију која подразумијева незаконит избор и именовање Предрага Ћеранића у звање доцента, што је потврдила и пресуда Окружног суда у Бањалуци.

Република Српска 06.06.2023 | 14:15
Ћеранић ускоро пред Одбором за безбједност?!

Говедарица је поручио да ће Одбор за безбједност током следеће седмице одржати још једну сједницу како би се успоставио парламентарни надзор на бањалучком Универзитету и да се испита како је Ћеранић постао декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци.

Забрињава изјава ректора Радослава Гајанина који је стао у Ћеранићеву одбрану, рекао је Говедарица, јер је, како каже, Ћеранић незаконито примао плату, потписивао дипломе и слично.

"Одбор за безбједност НСРС ће током овог надзора позвати и ресорне министре и ректора и самог Ћеранића, како би се утврдила тачна одговорност у овом случају", каже Говедарица.

"Резолуција о положају Срба на Косову је прихватљива, али називу Косово мора да се дода "и Метохија", рекао је Вукота Говедарица, што и јесте амандман СДС-а на овај Приједлог Резолуције.

Други амандман се односи на позив великим силама да обустави насиље лоје се тренутно дешава на територији Косова и Метохије....

"Косово и Метохија представља српско опредјељење и темељ свих досадашњих и будућих генерација, те за Републику Српску представља вриједности на којима градимо и чувамо нашу друштвену заједницу.“, стоји у амандману Српске демократске странке. 

„Народна скупштина Републике Српске захтјева од највиших представника САД, Велике Британије, Њамачке, Француске и Италије, укључујући врховног команданта КФОР-а и шефа Мисије УН на Косову и Метохији да неодложно покажу јасну демонстарцију порука косовским Албанцима и њиховој заједници да је сваки облик репресије у потпуности неприхватљив.“, стоји у другом амандману Српске демократске странке који је уједно и приједлог закључка Резолуције о заштити Срба на Косову и о територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

(БН)    Фото:БН

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мића

06.06.2023 14:51

Па шта се, као чудите...као нико ништа не зна...па људи моји ово су срамне и увредљиве ствари којима се покушава ,срозано и лоповлуком окићени...све па и образовање ,увести и озаконити да дођемо на Ивицу понора...алал вера...да сав систем вредновати нема референце,границе,облик,намјеру....него је болесним умовима отворио пут у нигдје...помози Господе,грешнима.....Академија наука,је рупа,стјециште ,,морона,, који ништа,баш ништа нису дали науци,образовању и култури....фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

06.06.2023 15:56

Па људи моји ста се ово десава, мањег ентитета вецег јаваслука нема, мозе ли ико уци украј овоме, ниста битно се неунапредјује да се ради на побољсању економије, повецања стандарда, нерјсавају су битни проблеми, пропаст зива, засто наси политицари неиду на консултације у напредне земље нек виде и цују како водити дрзаву, показали су се јако неспосоним, дал неце ил незнају, битно је само како се обогатити, лазу мазу народ ,на све могуце нацине

Name

РЕ

06.06.2023 16:20

Баш фујј!

Name

Комент

06.06.2023 16:29

У академији наука се налазе појединци који никада нису могли бити ни професори по референцама. А и како се именују и ко је све ту, сваком интелектуалцу је срамота бити дио такве академије (малим словом).

Name

Реља Бајиц

07.06.2023 00:22

Бице боље када Кузмановиц оде у пензију! А Цераниц заузме његово мјесто, ха, ха..

Name

Ха ха

07.06.2023 14:55

Нико из бајине елите ме не асоцира на нарочите интелектуалце,као ни њихов газда,ал зато је ароганција и свађалаштво на фином нивоу

Name

Тута Бугарин

06.06.2023 15:05

Нико не смије да доводи у питање лик и дјело Предрага. То је стари сарадник система још из студентских дана. Држава не заборавља своје обавјештајце. 40 година човјек ради за Службу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Мицо

06.06.2023 15:29

Све тачно од ријечи до ријечи.додик додијељује дипломе,функције,радна мјеста својим послушницима који ће за њега величати његов лик и недјела у Републици Српској.Тако ти је и по општинама гдје ду они на власти,људи предратни шофери у 60етој години "завршили наке буди бог снама кскве факултете"и одмах их промовишу у наке шефове.Паметна омладина зато одлази у свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

06.06.2023 17:46

СТА ЦЕ МУ ДИПЛОМА,КОД МАРИЦА НА ХЕПИ ТВ МОЗЕ ЛУПЕТАТИ СТА МУ ОАДНЕ НАПАМЕТ,СРБОВАТИ ДО МИЛЕ ВОЉЕ,А РЕЗУЛТАТА НИГДЈЕ,ТАКИ НАС НЕЦЕ УВЕСТИ У СВИЈЕТ НОРМАЛНИХ ДЕМОКРАТСКИХ ДРЗАВА

Name

Рестатистицар

06.06.2023 18:14

Ма нек лупета колико хоце на хепи тв код марица, кога брига, народ то и негледа

Name

Миркан

06.06.2023 19:16

Све ово је једна велика шпрдња и од безбједности и од академије и од ентитета и од државе. Рај за битанге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

06.06.2023 20:19

Па шта каже академски грађанин, доцент Ћеранић, ћеранићемо се још

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

06.06.2023 23:10

И на Филозофском има исти слуцај, плагирала рад из психологије и изабрана у доцента. На политичким наукама неколико њих има намештен избор у звање. Али све мозе на дрзавном назови универзитету.

ОДГОВОРИТЕ