Црногорац ухапшен у Њемачкој због шверца кокаина

- Царина у Келну потврдила је хапшење 34-годишњег држављанина Црне Горе због шверца кокаина, пренели су немачки медији. 

Свијет 05.06.2023 | 18:05
Црногорац ухапшен у Њемачкој због шверца кокаина

Царински службеници су у једном дану, како преноси РТЦГ, контролисали два возила и запленили рекордне количине дроге и фалсификованог новца, а једним од њих управљао је црногорски држављанин.

Царина није саопштила идентитет нашег ухапшеног држављанина.

Наводи се и да је у његовом возилу нађено четири "цигле" кокаина, али нема извештаја колико је конкретно кокаина заплењено у возилу којим је управљао држављанин Црне Горе.

Укупно, у две акције заплењено је скоро шест килограма кокаина и хероина, више од 23 килограма амфетамина и 24.000 евра фалсификованог новца. Све се догодило пре око три недеље, али је царина то саопштила тек у петак, преноси немачки портал "wдр.де". 

"Свака од две заплене је изузетна сама по себи, али никада нисмо имали два таква успеха у једном дану. Улична вредност заплењене дроге је већа од 620.000 евра", рекао је Јенс Ахланд, портпарол главне царинске испоставе у Келну.

Наводи се да је држављанин Црне Горе, стар 34 године, контролисан у сервисној зони Зигбург на А3 ка Франкфурту. Након нејасних одговора о сврси и рути путовања, те детаљнијег прегледа, трагови кокаина нађени су на на његовим рукама.

Царина је потом прегледала аутомобил и пронашла четири "цигле" кокаина и паметни телефон испод централне конзоле.

Мушкарац је ухапшен и покренута је истрага.

(Тањуг) Фото: Илустрација

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пајо

05.06.2023 18:56

Наш нема среће..

ОДГОВОРИТЕ