Бореновић са логорашима у Дервенти због случаја "Милановић

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић посјетио је данас Дервенту, гдје се састао са руководством Градског одбора ПДП-а и представницима Удружења логораша из овог града, након што је владајућа већина на сједници Колегијума Народне скупштине Републике Српске одбила да на дневни ред наредне сједнице уврсти Резолуција којом се предсједник Хрватске Зоран Милановић прогласи непожељном особом за Републику Српску и препорука српском члану Предсједништва БиХ да на дневни ред сједнице Предсједништва стави приједлог да се Милановић прогласи непожељном особом у БиХ. 

Република Српска 02.06.2023 | 19:55
Бореновић са логорашима у Дервенти због случаја "Милановић

- Људи су овдје разочарани, љути и огорчени због одбијања владајуће већине да се Резолуција уврсти на дневни ред сједнице НСРС, којом би се осудило срамно понашање Зорана Милановића због одликовања злочиначке 103. бригаде ХВО-а. То све показује да су СНСД и Милорад Додик саучесници Зорана Милановића у намјери да дође у центар и срце Републике Српске и додијели одликовања овој бригади уз њихову сагласност – рекао је Бореновић. 

Каже да је национална срамота и брука чињеница да Народна скупштина одбија да о том догађају заузме став. 

- Морали смо заузети институционални став, осудити то понашање и спријечити свако потенцијално наредно слично или исто поступање, да било ко дође и одликује бригаду која је чинила злочине над српским народом. Сви ови догађаји показују да Додик и владајућа клика више штите интересе Хрватске и хрватског народа, него Републике Српске и српског народа. Он се ставио потпуно у службу Хрватске и Зорана Милановића – поручио је Бореновић. 

Мирко Петрић, предсједник Градског одбора ПДП-а Дервента и члан Предсједништва странке рекао је да за њега није изненађење што Колегијум НСРС није прихватио Резолуцију коју је у процедуру упутио народни посланик Игор Црнадак, будући да је и локални парламент слично поступио. 

- Слична иницијатива је покренута и на локалном нивоу, гдје је Скупштина града могла сазвати ванредну сједницу и осудити Милановићево одликовање бригаде која је мучила и убијала наше суграђане, али су одбили. Правдали су се да нису знали за та дешавања, али немогуће је да нису знали и видјели да МУП Републике Српске обезбјеђује тај скуп, да је град паралисан, да су јавне установе уступљене за организацију скупа... Тај 26. март је био тежак дан за Дервенту, поготово за нас који смо били у окружењу и били учесници одбрамбено-отаџбинског рата – истакао је Петрић. 

Борислав Миоданић, представник Удружења логораша Дервенте, који је био у заточеништву 103. бригаде ХВО-а, истакао је да је логор у којем је он био заробљен налази само на 100 метара од мјеста гдје је Милановић одликовао злогласну бригаду. 

- И даље не могу да вјерујем да су власти Републике Српске и Града Дервента дозволили да Милановић овдје одликује ту бригаду. Мени су сломили 7 ребара, убили су ми брата, комшије, пријатеље, на том мјесту су у логор сабирали људе и из Дервенте и из околних  мјеста и многи од њих нису изашли живи. Ја сам преживио да свједочим о злодјелима 103. бригаде ХВО-а коју је баш овдје, уз сагласност ове власти, одликовао предсједник Хрватске – рекао је Миоданић. 

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Хехе

02.06.2023 20:11

Ови функционери из ПДП стварно су мутави. Они кад се ухвате једног догађаја не попуштају бар пола године. Додуше спала им је књига на два слова. Румени и фрљави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.06.2023 05:36

Бране ботови Милановића и бају жестоко. Само етикетирањем. Нема аргумената. Боје се истине. И ПДП. О Бореновића. Убија их у чело

Name

МД пензионер

03.06.2023 06:03

Њима двојици је боље него да су у власти,лапрдање без икакве одговорности,а пара добра.

Name

Саваа

03.06.2023 08:14

Баш тако прави коментар БРАВО .

Name

02.06.2023 20:28

Радили иста овај политицар да додје до власти само кука и обилази нити протеста нити бојкота само улизивање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђиђи миђи

02.06.2023 20:31

Нема ништа од лапрдања, предузми нешто конкретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2023 20:54

Да ли ви сви радите за Додика па мало одврацате пазњу народа од стварних проблема,рецимо плате стандарда здравства права радника и осталог па из дана у дан потезете питање тог клауна милановица? Не спомиње нико од опозиције поплаве и за мало катастрофу која је избјегнута милости природе?? Гдје су паре реците? Или сте сви ви један тим,каста скупа са додиком.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.06.2023 22:06

Ти си Додиков навијач. Ово је важна тема за оне који су изгубили своје најмилије. Драмско руководство је знало за долазак Милановића. Денис Пијетловић је цијели комуналац упрегсо да сређује центар града уочи доласка дотичног. Сви се чудили шта се дешава да се тако град поспрема. Која коинциденција. Раде по налогу вође, највећег непријатеља Срба.

Name

Реплика

02.06.2023 22:06

Зар си ти некад стварно мислио да опозиција постоји?

Name

Е

02.06.2023 22:20

То је право питање и не само тим биједницима већ и оном још биједнијем порталу што само пушта текстове о кукумачењу и кмечању. О коментарима да и не причам. Чуди ме баш ме чуди да су пристали овај твој коментар. Мој пусте сваки 59-ти а само пишем о голој истини.

Name

Мица

02.06.2023 22:29

Хајде болан Бореновицу ста си се ухватио Миланивица као пијан плота.

Name

Ре ре ре

02.06.2023 23:26

Ма какав додик нисам ја ницији навијац вец сам морао назалост напустити своју дрзаву зато сто нисам могао добити посао јер нисам ницији навијац. А свака породица је дозивјела неку несрецу тих година нема тога кога није захватило,ја сам родјен тек кад је рат поцео али докле висе брате та питања потезати? Јел се од тога зиви? Отац ми био у рату у најбољим годинама,јел сад треба моја дјеца исто да се замарају тим стварима,колико треба проци генерација да се оставимо висе тога и да поцнемо зивјети у миру и градити несто? А не само гледати ко је гдје страдао и ко је имао висе зртава доста брате висе. Док они узивају у зивоту глупи народ масе заставама и мрзи комсију због имена.

Name

Милан

02.06.2023 22:50

Никада више срби не требају себи дозволити да се завађају са другим народима ни по коју цијену а поготово у БиХ, а то што је Милановић урадио свима је јасно да је то урадио у дневнополитичке сврхе ради јачања свог рејтинга у Хрватској! Наравно да то не могу разумити ноторни алкохоличари које је алкохол толико узео под своје, који не само да су помодрили од алкохола, него им је алкохол и пореметио ум да би прихватили да им се деси и неко лично зло само да се домогну власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милан

03.06.2023 22:01

Ма,марс магаре резимско.

Name

Предатор

03.06.2023 00:12

Иди у загреб па протествуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е.У

03.06.2023 07:09

Курва о поштењу,војник о скраћењу а опозиција о Милановићу....е опозицијо....зар нема важнији питања.Н.П како се изборити против поплава???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

03.06.2023 07:41

Цитам ове ботове који нападају гдина Бореновица. Јадни и биједни сте људи да јадније бити не мозе. 103 бригада ХВО цинила страсне злоцине и умјесто да осудјуте Додика које је то све дозволио ви нападате гдина Бореновица . Ста је следеце постројавање 4 градиске у Бањалуци и да казете опет да је то ок и мозда саховнице у Бањалуци. Фуј људски олосу и сљаму

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

03.06.2023 10:46

Милановић је Додиков колега,он њему дозвољава да одликује усташе у Републици Српској а овај за узврат да Косово није Србија и да ствар буде гора Миле на такав начин одлази код Вучића и даје му подршку за говорницом док му људи у Србији тапшу,народе у памет се дајте да се ова багра почисти на вријеме с обе стране Дрине или нас нема са оваквим србендама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

03.06.2023 20:43

Браво супљаци лакше је продавати маглу него поштено радити свој посао