Осми дан "Марша части", Петровић стигао у Прњавор

На пут за оздрављење Републике Српске Љубиша Петровић се одлучио након, обећања које је дао, да ће када Додиков СНСД и његових 15 коалиционих партнера на Бијељини поломе зубе, што се десило 19. марта када је добио убједљиву подршку грађана Семберије на референдуму о опозиву, кренути на "Марш части", ако га не смијене са мјеста градоначелника. Петровић је на путу "Марша части" већ осам дана.

Република Српска 31.05.2023 | 17:38
Осми дан "Марша части", Петровић стигао у Прњавор

Осми дан посветио је проблемима са поплавама које су угрозиле многа домаћинства Српске, а што се, како је казао, могло избјећи да је новац, намијењен за ове сврхе, утрошен на заштиту домаћинстава и имовине.

„Република Српска се у небројено милионским износима задужила по основу тих намјена утрошка кредита управо за ове ствари, као што су, рекао сам, уређење и каналске мреже водотокова и изградње самих насипа на великим ријекама. Да је тај новац трошен намјенски, да је свака марка домаћински ту распоређена, Република Српска, Семберија; посавина, цјелокупна Република Српска по питању водотокова би била заштићена од поплава, као што је заштићена Холандија“, казао је Петровић.

Важно је домаћински управљати буџетом, што се у Републици Српској не ради, истакао је Петровић. Исто толико је важно борити се бротив криминала, корупције и купљених звања. Циљ његове борбе је да се оваквим људима онемогући да се богате обављајући функције за које немају звање.

„Овдје у највећем мопућем броју случајева се не цијене истинске вриједности, не цијене се оне дипломе које су стечене на престижним универзитетима, не цијени се онај студентски зној и не цијени се истовремено она стечене диплома, онако када је студент присуствовао и вјежбама и семинарима  и има своје колеге, има своје професоре и дака дипломе високих стручних спрема нису купљене по бензинским станицама. Зашто то говорим, зато што у локалној скупштини, граду Бијељина, управо сједе и руководе људи који су купили дипломе на бензинским пумпама, људи који имају правоснажне пресуде за сексуално злостављање“, истакао је Петровић.  

Мјештани Прњавора подржали су Петровића у борби за оздрављење друштва. Поједини су указали на проблеме са којима се сусрећу. 

„Ја сам борац прве категорије и срамно је да ми борци имамо 80 марака, а предсједница  и предсједник имају сто пута већу плату од нас бораца, то је срамно. Ми смо се борили за ову Републику, а они су нас покрали. И још нешто, бојим се да ми Република Српска не доживимо судбину Косова, јер погледајте да млади одлазе, они само лажу овај народ, погледајте гдје су млади, нема их нигдје“, казао је Јадранко Санчанин, мјештанин Прњавора.

Петровић је казао да је статус демобилисаних бораца главни проблем. Он сматра да сваки борац мора да има мјесечну плату по мјесецу учешћа у рату. Марш части Петровић наставља према Лакташима, а у Бањалуку би, како је казао, требало да стигне у суботу.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

романија

31.05.2023 18:00

Позив на Романију, сретан пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

агент

01.06.2023 08:53

Кад пређеш реку Босну пази тамо су све додиговци наслоњени на Рветску.

Name

Хјггк

31.05.2023 18:40

Свака част Петровићу. Камо среће да и ми у Броду имамо градоначелника попут тебе. Најгори су ови што глуме опозицију а раде за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

31.05.2023 18:42

Оздрављење се мозе постици истином, једнакоправности, правичности а све то треба да се законом постигне. Посто нема тог услова, него бахатост, вредјање, неједнак однос итд од здравља ниста нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демос кратос

31.05.2023 19:21

Стигао он у мој Прњавор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

31.05.2023 19:21

Јел га и Дарко Томаш подржао?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам,

31.05.2023 20:01

Да ли ће то помоћи оздрављењу Републици Српској, али знам да твоја шетња не помаже поплављенима у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2023 07:26

Питај Миска за поплаве.

Name

//

31.05.2023 22:27

СВАКА ЧАСТ. ТО ЈЕ ОБЕЋАЊЕ ПОШТЕНОГ СРБИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

01.06.2023 06:36

Да је подигао народне масе, у сто вецем броју, које су уз опозицију, да колона буде од Бијељине до Брцког ако је могуце и даље, да се истраје на доказивању; крадја избора и криминала,да трази ново тузиластво струцније храбрије које би процесуирало све нагомилане лопове запленило им имовину убацило паре у Будзет ,привреду и пољопривреду, ја бих разумео.Имало би смисао и циљ.Овако губи време изигравајуци ходоцасника

ОДГОВОРИТЕ