Још траје потрага за дјечацима - браћом из Апатина

Дечацима П. Б. (10) и А. М. (11) траг се изгубио у понедељак у 14 сати, а њихови бицикли и обућа нађени на обали реке у Апатину

Србија 31.05.2023 | 08:09
Још траје потрага за дјечацима - браћом из Апатина

Потрага за дечацима П. Б. (10) и А. М. (11), који су у понедељак око 14 сати нестали у Апатину, трајала је јуче читавог дана, а ангажовани су и рониоци Жандармерије, који су претраживали Дунав на чијој обали су пронађени бицикли и патике малишана.

Подсетимо, на обали поред кајак клуба на Дунаву пронађене су ствари двојице несталих дечака, који су иначе браћа, али не рођена, што је подгрејало сумње да су они упали у реку. Грађани, пријатељи, рођаци, као и родитељи нестале деце окупили су се јуче ујутру поред кајак клуба, на месту где су деца последњи пут виђена.

Оклизнуо се

- Чули смо да је у понедељак са дечацима било и треће дете. Возили су бицикле и играли су се. Наводно су двојица предложила да расхладе ноге у Дунаву. Тај трећи дечак није хтео и отишао је кући - прича нам извор и наставља:

- Изгледа да су се дечаци изули и заиста ушли у реку да сквасе ноге. Чули смо да се онда један оклизнуо приликом уласка, а да је други малишан кренуо за њим да му помогне и тако су обојица нестала у води.

Апатинци су нам јуче рекли и да су нестали дечаци у родбинским односима.

- Мајка млађег дечака и отац старијег су сестра и брат, али не рођени. Ипак су блиски и деца су им вршњаци и друже се - причају окупљени грађани, који су цео дан забринуто ишчекивали вести о малишанима.

На обали Дунава јуче су биле и мајке нестале деце. Мајка млађег дечака непрестано је плакала и дозивала сина, молила га да јој се врати, док је другој мајци у једном тренутку позлило, па је реаговала екипа Хитне помоћи, која је све време дежурала на лицу места.

- У једном тренутку су је медицински радници увели у санитет. Жени није добро, а како и да јој буде... - рекли су окупљени грађани, који за малишане имају само речи хвале.

- Они су златни дечаци. Предивни, добри, културни, увек насмејани. Воле да се друже, да се смеју. Очајни смо, све се надамо да је ипак у питању дечји несташлук, шала, да су се ипак негде сакрили - додали су.

Висок водостај

Душан Бањац, члан Друштва за подводне активности из Апатина, рекао је за Курир да Дунав баш на том месту меандрира и свом својом силином удара у обалу баш на тој тачки.

- Онда наставља кретање удесно и зато је ту дубина воде готово 25 метара - каже Бањац, који је и искусни ронилац, и додаје:

- Висок водостај даје додатну снагу и брзину и зато је роњење отежано и готово ризично, са малом шансом за успех.

Иначе, рониоци Жандармерије су током јучерашњег дана претражили околину места за коју се сумња да су дечаци упали у Дунав.

- Наставиће низводно сонарима, па ће зарањати тамо где сонаром нешто примете - објаснио је извор.

Потресени

Дошла и градоначелница

На обалу Дунава јуче је дошла и Дубравка Кораћ, градоначелнца Апатина. И она је, као и већина мештана овог места, потресена овим несрећним догађајем.

- Од јутра су ту полиција, Хитна помоћ, рониоци, грађани... Сви желе да помогну - причали су окупљени мештани.

Апел за помоћ

Објавили фотографије

Породице несталих дечака јуче су на друштвеним мрежама објавиле фотографије малишана уз апел за помоћ. Они моле све грађане да им помогну у потрази.

(Курир) Фото: Јасминка Миљуш, Принтсцреен/Фацебоок

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Еј

31.05.2023 09:12

Туго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

31.05.2023 10:07

Е ово је туга и жалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

31.05.2023 13:07

ТУГА И ЖАЛОСТ СТРАШНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

31.05.2023 23:46

Па како да не коментаришем и мислим да ће опет неко мислити - најлакше је коментарисати из своје собе, четири зида - тај ко је чуо или видио дјечаке крај воде, морао их је упозорити да се одмах одмакну од воде, да иду својој кући, да их отјерају са тог мјеста. Не могу да вјерујем. Значи престрашно! Бескрај туге.

ОДГОВОРИТЕ