Набујале воде изазвале штету у општини Теслић

- Бујични водотоци изазвали су већу штету на објектима и имовини у теслићким насељима Влајићи, Јасенова, Брезна, Гомјеница и Слатина, а на појединим путним правцима дошло је до прекида у саобраћају, речено је Срни у општинској Цивилној заштити.

Република Српска 31.05.2023 | 07:54
Набујале воде изазвале штету у општини Теслић

Начелник Цивилне заштите Дуле Борић рекао је да стагнирају водотоци, који су јуче и синоћ узроковали знатну штету, као и да су дежурне службе и механизација цијелу ноћ радиле на отклањању штете на путевима и имовини и да је још непроходан пут за Јасенову.

"Урадићемо данас тај дио", изјавио је Борић, прије сједнице Штаба за ванредне ситуације на којој ће се сумирати штета и утврдити даљи кораци.

Начелник општине Милан Миличевић је у саопштењу навео да је упркос великом бујичном таласу из сливова Велике и Мале Усоре избјегнута штета у градском и приградском подручју захваљујући обалоутврдама и уређењу корита.

Миличевић је упозорио да се због континуираног непоштовања шумског реда и остављања балвана у водотоцима, потоцима и ријекама, стварају чепови и бране на мостовима па послије обилних падавина стварају бујичне таласе који руше све пред собом.

(Срна) Фото: БН 

Коментари / 0

Оставите коментар