Рањени Србин на Косову је стриц Аце Софронијевића

У нередима на Косову и Метохији повређено је више од 50 Срба, а међу најтеже повређенима су тројица мушкараца, између осталих и Часлав Софронијевић, рођак познатог хармоникаша Александра Софронијевића.

Магазин 30.05.2023 | 18:36
Рањени Србин на Косову је стриц Аце Софронијевића

Хармоникаш Аца Софронијевић је потврдио да је у питању његов рођак, али да нису у контакту.

- Часлав је мој стриц, али мало даљи, није рођени. Нажалост, нисмо у контакту. Наша породица је велика, има нас много и на Косову, па нисам са свима у контакту - почео је Софоронијевић и додао да му јако тешко падају дешавања на КиМ.

- Јако ми је жао што се ово дешава нашем народу доле. Овим путем желим да им кажем да сам свим срцем уз њих и да им стојим на располагању за било какву помоћ - рекао је хармоникаш.

Aleksandar Sofronijević
ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

Подсетимо, ово није први пут да је неко од Софриних рођака жртва нереда на Косову.

Пре две године, Срећко Софронијевић из Звечана рањен је након што су припадници полиције лажне државе Косово отворили ватру на народ који се окупио да одбрани свој град.

- Тачно је, то је мој рођак преко оца. За рањавање ми је јавила тетка, био сам на снимању тада и вест ме је шокирала. Срећом добијам информације да ће бити добро, јавља ми фамилија, опоравиће се он - рекао је хармоникаш.

(курир.рс/телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар