Срдачан дочек за Љубишу Петровића у Руданци код Добоја

Шетог дана свог марша части градоначелник Бијељине је стигао у мјесто Руданка код Добоја, гдје га је, као и у претходним насељима кроз која је пролазио, дочекао народ који подржава његов вид борбе за "оздрављење Републике Српске".

Република Српска 29.05.2023 | 17:22
Срдачан дочек за Љубишу Петровића у Руданци код Добоја

Истовремено, предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић, један од покретача Петровићевог опозива, испоставио је градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу рачун за плаћање провођења референдума. Петровић је фактуре вратио непотписане.

Четири фактуре које се односе на провођење поступка опозива, на укупан износ од око 30.000 конвертибилних марака, послали су Љубиши Петровићу они који су неуспјешно покушали да га смијене. 

Фактуре се односе на штампање гласачких листића, на трошкове слања препоручених пошиљки, те на услуге изнајмљивања рачунара, фотокопира, штампача и умрежавање опреме. Ово је сраман чин, ни једну јавну набавку нису провели, оцјењује Петровић.

"Фенинга ни марке народног новца за срамни референдум и трошкове које је произвео референдум, неће видјети. Имају они много народног новца који су стрпали у приватне џепове. Више директора јавних установа, које се налазе у склопу коалиције "Покрадимо Бијељину", па нека се тамо међусобно порежу, имају они доста новца кију су пљачкајући овај народ отели тај новац задржали га за себе, покуповали многе некретнине и многа материјална добра ."

За који дан ће се у Бијељини предузети конкретни кораци, наглашава Петровић.

"Петиција за смјену одборника, односно распуштање Скупштине, коју ће имати прилику грађани Бијељине да потписују. Сматрамо да је управо одборнике опозвао и распустио народ, то њима није јасно зато што се налазе у криминално коруптивним круговима. Зато што у Скупштини Града Бијељине и даље сједе људи који имају пресуде за сексуална злостављања, људи који имају купљене дипломе, људи који обављају вишеструки број функција "

Петровић је данас, на свом путу до Бањалуке, стигао да мјеста Руданка, гдје га је, у знак подршке, заједно са народом, дочекао в.д. предсједника СДС-а Милан Миличевић.

"Покажите да сте морални, покажите да имате мало образа. То говоримо Власти која нема ни морал ни образ. А како може то да покаже.  Па може да покаже на Народној скупштини  тако што ће донијети одлуку о распуштању локалног парламента у Бијељини, што нису урадили ни у Теслићу, ни у Рудом, што нису нигдје урадили зато што им се то не исплати, зато што то задире у њихове криминалне радње", поручио је овом приликом Миличевић.

Мјештани Руданке и околних села кажу да пут око свијета почиње првим кораком, и наглашавају да је градоначелник Бијељине учинио један огроман корак за све оне који се осјећају запостављено.

"Ми апсолутно више нисмо добро дошли нигдје и никоме и ниједан градоначелник нас није ни обишао ни посјетио, значи треба да крене неко из Бијељине да би дошао пјешице овдје па да искажемо ми који не мислимо као они, наше проблеме и кажемо шта нас то мучи", каже Раде Јанковић, мјештанин Руданке.

Градоначелник Бијељине храбро сутра наставља даље своје пјешачење према Бањалуци, не одустајући од свог зацртаног циља "за част и оздрављење Српске".

(БН) Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

11903

29.05.2023 18:27

Ŝта ли фарисеј Јеринић види кад се погледа у огледало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

29.05.2023 18:31

Срећни Ти пути јуначе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишта

29.05.2023 18:56

Изгледа да це заврсит код Радосава са Перком. Како је кренуо на пут. Узалуд дере обуцу. Власт дрзи полуге дрзаве и узде народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

29.05.2023 19:05

Бозе ста је ово, политицка борба или припрема за олимпијаду у брзом ходању. Ко га наговори, на ову глупост?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

29.05.2023 21:14

Инаце не коментарисем земљу Дембелију . Овај човјек је у сваком смислу ЉУДИНА. Да ти Бог дадне још више снаге и да побједиш те ситне душе од људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милован

29.05.2023 22:28

А шта су они што још увијек сједе у Скупштини Града? Ћуте и крију се по граду. Немају они м...

Name

Здравко

29.05.2023 21:14

Да ли се Ђурђевић пита због чега прима плату 6500 КМ? Да ли га је срамота због тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxц

30.05.2023 08:48

Дурдевиц прима 6.500.км...плату покреце референдум и хоце да радницка класа плаца његове глуписи о опозиву. Нек сад улазе своје плате доксе неодплати 30.000хиљада коликоје потросено за рефередум којису катастрофално изгубили па садби да нарид и биједа плацају. Дурдевиц треба да плати и скинут га одма са одборницког мјеста. Ито одма

ОДГОВОРИТЕ