Михајилица: Власт Републике Српске је прохрватска

- Не таласај, ћути и пусти да нас понижава – отприлике овако дјелује одбијање скупштинске већине, предвођене СНСД-ом, да се на дневни ред наредне сједнице Народне скупштине Републике Српске уврсти резолуција према којој се Зоран Милановић проглашава непожељном особом за Републику Српску и препорука српском члану Предсједништва БиХ да на дневни ред сједнице Предсједништва уврсти тачку по којој се Милановић проглашава непожељном особом у БиХ – рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске и члан Предсједништва странке Миланко Михајилица. 

Република Српска 29.05.2023 | 16:04
Михајилица: Власт Републике Српске је прохрватска

Истиче да већ годинама, очигледно прохрватска већина, ћути на Милановићеве увреде Србима. 

- Ћутали су када нас је називао шаком јада и опанчарима, када је забранио приватну посјету Јасеновцу предсједнику Србије, Милорад Додик је банчио са њим када се враћао са прославе злочиначке акције „Маестрал“ и сада одбијају да осуде скандалозно одликовање злочиначке 103. бригаде ХВО-а у Дервенти, у срцу Републике Српске.

Нису само одбили приједлог ПДП-а, него нису имали било какав свој приједлог и одбили су да на било какав начин осуде то понижавање наших бораца који су крварили против те злочиначке бригаде и жртава њихових монструозних злочина.

Поданички менталитет је, нажалост, још увијек дубоко укоријењен у дијелу нашег народа који је кроз историју био поносан и пркосан, а сада неки спуштају главу пред једним доказаним србомрсцем и слушају једног вођу – поручио је Михајилица. 

Михајилица каже да је, с друге стране, јасно зашто су представници владајуће већине овако гласали: 

- Милановић је јавно изјавио да му је Додик гарантовао да слободно може доћи у Дервенту и одликовати злочиначку бригаду. Тај исти Додик, њихов вођа, давно је упоредио Блајбург и убиства усташа у бјекству са геноцидом које су те исте усташе починиле над српским народом у Јасеновцу. Њему је то исто.

Љубио се и потписивао споразуме са Драганом Човићем дан након његовог ходоћашћа у Блајбург, што су касније власти Аустрије, због усташког оргијања, забраниле. Отворено се залаже за трећи, хрватски ентитет, иако они не крију да им је план да тај ентитет обухвати и дио територије Републике Српске.

Ћутали су сви на Милановићеве увреде, као што ћуте и на чињеницу да се сада Блајбург обиљежава на територији БиХ у којој су они власт. Све ово су јасни докази да већ дуже од деценије и по Републиком Српском суштински владају хрватске службе и њихови поданици, што је и разлог зашто не смију да се замјере и супротставе Милановићу и хрватским властима – истакао је.

(БН) Фото:БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Марко Краљевић

29.05.2023 16:15

Када је Баја осудио изградњу складишта на Трговској гори ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

29.05.2023 18:24

Засто ви волите србе у Србији тако и вас додо воли своје поријекло из хрватске иако се због лицни интереса бори за србе у РС-у. То исто вази и за Цвијановицку. Никад опозиција неце моци макнути овог криминалца јер је цовек вјест у лагању и заводењу народа. Опозиција је за њега мали мрав.

Name

Подрска

29.05.2023 16:35

Гдин Михајлица улазе напоре вец двије децењје да спријеци одлагање на Трговској гори. Отпад це њему под прозор,он је Новљанин. Уна це бујати па носити зло преко Саве у Дунав и даље у свијет. Нико није застицен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мати мила

29.05.2023 17:19

Не лапрдај, ниси сељаче нешколовано, имаш бар средњу завршену, срамотиш школоване Србе овим својим сељачким затуцаним будалаштинама,.

Name

Ре Мати мила

29.05.2023 20:16

Ста је са данасњом терапијом? Лијек се не смије заборавити, а без лазног србовања свијет мозе да функционисе. Мислите да се мозе зивјети поред одлагалиста нуклеарног отпада? То је опасност за сиру регију,назалост.

Name

Хало мозгови

29.05.2023 17:11

Па да је грађанска власт народ би пуно квалитетније зивио, политицари би се бавили питањима зивотног стандарда, квалитетом јавних услуга, несметаним протоком роба и услуга, квалитетом образовања, здравства, судства... Умјесто тога сеоски серифи би да се отцјепљују и праве дрзаве и границе на сваких 100 метара. Досадни сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

29.05.2023 19:06

Па јадан не био и ти си индиректно дио тога

Name

Предатор

29.05.2023 20:37

Није прохрватска већ проусташка

ОДГОВОРИТЕ