Заказана Трећа сједница Народне скупштине Српске

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је Трећу редовну сједницу Скупштине која ће се одржати у уторак 6. јуна, са почетком од 10 часова. 

Република Српска 29.05.2023 | 15:16
Заказана Трећа сједница Народне скупштине Српске

Пред посланицима ће се наћи 19 тачака. На дневном реду није се нашао приједлог шефа Клуба одборника ПДП-а Игора Црнадка да се предсједник Хрватске Зоран Милановић прогласи непожељном особом у Републици Српској. 

Предсједник Клуба посланика Листе за праву и ред Небојша Вукановић, сједницу Колегијума оцијенио је напетом, до мјере да је предсједник НСРС Ненад Стевандић пријетио да ће га избацити.

“Република Српска је пред банкротом. Тражили су новац у Кини и Русији, али га нису добили. Према мојим информацијама Додику ће у помоћ ускочити Мађари, који ће на љето куповином обвезница одгодити банкрот”, рекао је Вукановић. 

Из СДС-а критикују покушаје власти да се приједлози опозиције о измјенама Закона о сукобу интереса одбаце, а усвоји измјена само једне тачке која ће омогућити Милану Тегелтији да несметано обавља челну функцију у ФК Борац.

“Наше приједлоге измјена Закона о сукобу интереса који смо раније предложили, саботирају и не желе да се нађу на дневном реду. Намјерно нису доставили мишљење Владе”, изјавио је предсједник Клупа посланика СДС-а Вукота Говедарица. 

Посланици опозиције критиковали су и благонаклоност власти према прелијетању америчких војних авиона изнад БиХ.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

29.05.2023 16:10

Поново та унапред изрезирана представа за народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

29.05.2023 17:45

Хоће ли бити тачка дневног реда комеморација за Блајбург па да Додик тамо одржи говор и да СНСД организује аутобусе за превоз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

29.05.2023 19:25

Једину корист од рада Народне Скупштине народ има јер побољша пробаву кад види и чује Сенада Стевандића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гггг

29.05.2023 20:51

Каква ваљда сто засједају ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дје

30.05.2023 00:08

Сте сад ботови .

ОДГОВОРИТЕ