Србија није руске губернија или америчка колонија, него слободна земља

Србија је слободна земља, а не, нити ће бити, руска губернија нити америчка или европска колонија,

Република Српска 28.05.2023 | 22:34
Србија није руске губернија или америчка колонија, него слободна земља

Ово је вечерас изјавио предсјендик Србије Александар Вучић, гостујући у емисији Хит твит ТВ Пинк.

Он је и вечерас поручио да ће разговарати са свим политичким факторима у Србији који хоће да разговарају, али да никога неће ништа да моли.

„Имаћу нешто мање обавеза јер више нисам предсједник СНС-а, али ћу бити посвећен и даље напретку СНС-а и консултовати се са Вучевићем. Али, ћу пре свега и приоритетно бити посвећен напретку Србије и разговарати са свим политичким факторима, са онима који хоће да разговарају, а са онима који неће, ја ту да помогнем не могу. И да молим било кога за било шта – нећу”, рекао је Вучић.

Казао је да је његов посао да буде предсједник свих грађана, што је био и до сада и да се нада да је успијевао у томе.

Наводећи да је спреман на дијалог са представницима опозиције, али не и да испуњава нечије хирове.

Поновио је да неће бити прелазне владе и да неће доћи до смјене министра унутрашњих послова Братислава Гашића.

„Рекао сам да сам спрема на дијалог, да разговарамо, али никада им неће бити испуњен захтев за смјену Братислава Гашића. То је бесмислен захтев, све убице је ухапсио, нисмо ту да испуњавамо нечије хирове. Да разговрамо и да се договорамо, зато смо ту”, рекао је Вучић, коментаришући захтјеве опозиције.

 Говорећи о ситуацији на КиМ, рекао је да најтежа ситуација око КиМ тек предстоји, нешто што, како је рекао, до сада нисмо видјели и нисмо могли да сањамо да ће да се догоди.

„И све захваљујући провокативним акцијама и ужасно неодговорном понашању Аљбина Куртија. Плашим се опште несигурности, нестабилности, плашим се чак и великих сукоба, јер знам да Срби ово да трпе не могу, а знам да овај други који је све изазвао, ни за живу главу не жели да се повуче, јер чезне и машта да буде неки Зеленски”, рекао је Вучић.

Казао је да је од неколико амбасадора и европских представника добио поруке које говоре да су веома забринути због сутрашњих догађаја, прексутрашњих.

"Питали су ме шта мислим, рекао сам да сам једнако забринут и много више зато што је у питању наш народ”, казао је Вучић, додајући да Срби неће да седе скрштених руку,

"Срби ће свакако да протестују, да траже своје зграде назад, које су узурпиране и које им је режим Аљбина Куртија отео уз бруталну примјену полицијске силе", казао је Вучић.

Он је рекао да ће у уторак и сриједу имати састанке и са Емануелом Макроном у Братислави, са свим регионалним лидерима и Мирославом Лајчаком, а 1. јуна иде у Кишњев, на засједање Европске политичке заједнице, гдје ће бити 46 европских лидера.

(БН) Фото: Принтскрин

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Смарач левел мастер

28.05.2023 23:03

Страни утицаји фрцају на све стране а овај прича о слободи. Иди бре лијечи се болесник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко то каже?

29.05.2023 06:45

Зашто не престане да слуша њихове захтеве и ултиматуме о предаји КиМ? Зашто се не супротстави њиховом мешању у унутрашње ствари Србије не каже тим западним сатрапима и послуша глас велике већине народа у Србији и уради оно што му Устав налаже?

Name

Сасха

29.05.2023 08:41

Зато сто це добити по усима, буди реалан, мањи увијек игра како веци казе.

Name

Роб система

30.05.2023 10:56

Ха ха ха Да ли у Европи постоји слободна земља?????

Name

дисидент

28.05.2023 23:15

Главни јунак једне књиге, дошао је да се жалии … алии прочитали смооо ТЕЕЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар

28.05.2023 23:18

Па ти си их наговорио да напусте зграде и не излазе на изборе.. А митинг прави тајминг за упад, сви знају да су шиптари довозили бусевима Србе са Косова, имају снимци. Аца и Миле браћа родјена, глумци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

29.05.2023 06:04

Каквих је све реченица изговорио на оном свом митингу на којег је све силом довео док су му доле општине заузимали. Он је тада само волио те митингаше, толико је то пута понављао да ја својој дјевојци толико у животу нисам рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нај бољи

29.05.2023 07:32

Најбољи прдсједник до сада И најмудрији

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛБ

29.05.2023 08:02

Дијагноза лазов на квадрат, са симптомима амнезије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби у провалији

29.05.2023 08:03

Рекао си им напустите полицију и Срби су предали оружје (РАЗОРУЖАВАЊЕ СРБА). Кад си Србе разоружао дозволио си да их гађају као зечеве. Рекао си им немојте ићи на изборе и Срби су изгубили начелнике српских општина (ПОЛИТИЧКИ ФИЈАСКО). Потписао си прије 10 година Бриселски споразум и све испунио а Албанци нису испунили ништа. Све што си урадио на Косову води нестанку Срба из четири српске општине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

29.05.2023 08:51

Најгоре је погресне одлуке проводити"ефективно и ефикасно"

Name

Е

29.05.2023 13:16

Да се не лажемо Србија је све само не слободна земља и не само Србија. У осталом кад читава ЕУ зависи од Америке како да Србија буде слободна. Просто немогуће и то је логично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је тако

29.05.2023 15:36

Како је слободна ако је окупирано Косово....? ???

ОДГОВОРИТЕ