Вучић позвао на дијалог, нема прелазне владе

"Имамо само да вам кажем да када смо уједињени и заједно тада нам нико не може ништа", рекао је Вучић.

Србија 26.05.2023 | 18:58
Вучић позвао на дијалог, нема прелазне владе

 Председник Србије Александар Вучић је вечерас на скупу "Србија наде" поручио да је најважније питање за друштво, које се чуло после трагедија 3. и 4. маја, које је поставила мајка једне од убијених девојчица - чему смо учили децу, чему их учимо данас и шта ћемо да их учимо сутра и додао да децу треба да учимо заједништву, а не поделама.

Грађани су скандирајући дочекали председника са - Ацо Србине, а он их је замолио за минут ћутања за настрадале трагедијама у ОШ "Владислав Рибникар" и  у Младеновцу.

"Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Дома Народне скупштине, што киша која цео дан пада није вас отерала одавде, показали сте колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну Србију, бескрајно вам хвала на томе", поручио је Вучић на почетку говора.

Казао је да данас морамо да разговрамо у тишини и да покушамо да чујемо и питање и одговоре, сваку муку коју заједно осећамо и сваки страх и сумњу, јер смо то дужни деци коју смо изгубили и сваком детету коме треба да помогнемо да порасте, јер од нас овде добрим делом зависи где и како ће расти.

Истакао је да морамо да видимо да ли ћемо децу учити мржњи или љубави разумевању или свађама, поделама или заједништву и  хоће ли сутра говорити да су једни народ и елита, а други руља и сендвичари, једни унижени, а други узвишени и да ли ће знати да кажу добар дан, хвала и молим, или су  други непријатлеји које треба уништити јер се разликују.

Да се на улици међусобно вребају или осмехну и јаве... е о томе треба да говоримо, додао је Вучић.

Вечерас седница Савета за националну безбедност

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће после скупа "Србија наде" бити одржана седница Савета за националну безбедност поводом најновијих дешавања на Косову и Метохије.

 "Говорићемо шта ће бити на КиМ, а плашим се много тога лошег јер знам са киме имамо посла", рекао је Вучић на скупу испред Народне скупштине.

Он је оценио да су приштинске власти намерно чекале овај дан када је значајан број мушкараца са севера КиМ дошао у Београд да би, како је рекао, напали на општинске зграде и у Зубином Потоку, Лепосавићу, Звечану. 

Вучић је рекао да су због свега што се дешава заједништво и јединство потребнији него икада. 

Председник је захвалио грађанима који су великом броју дошли испред парламента, а они су му скандирали "Ацо, Србине".

"Имамо само да вам кажем да када смо уједињени и заједно тада нам нико не може ништа", рекао је Вучић.

Председник је, говорећи о мерама након масовних убистава у Београду и околини Младеновца, рекао да је у акцији разоружавања прикупљено више од 50.000 цеви и минско-експозивних средстава.

"Размислите само колико смо живота тиме сачували и спасли. То је важно, да држава предузима мере, увели смо полицајце у школе. Још много тога ћемо морати да урадимо како би се и наставници и деца осећали сигурније", поручио је председник.

Сутра ће неко други преузети СНС,од Видовдана формирање Покрета за државу

- Председник Србије и лидер напредњака  Александар Вучић најавио је на скупу "Србија наде" да ће од сутра неко други водити СНС, као и да ће од Видовдана почети формирање Покрета за народ и државу, чији ће стожер бити СНС.

"Ово је последње вече у коме вам се обраћам као председник СНС, сутра ће  неко други преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу од сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије", рекао је Вучић.

Како је рекао, дивни људи ће од сутра преузети руковођење СНС.

"Али већ за Видовдана управо због кризе у којој се налазимо крећемо, а  а замолићу и СНС да буде стожер свега, у формирање Покрета за народ и државу, да бисмо имали базу и ослонац да сачувамо нашу земљу у наредне две и три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. И знам да то то без СНС не можемо", навео је Вучић.

Нека живи Србија, Република Српска и Русија

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је на великом скупу у Београду да Србија и Српска заједно тугују због масакра који се десио претходних дана.

"Србија није слаба али јесте тужна", казао је Додик, наводећи да је ту уиме Републике Српске да подржи Србију, јаку и снажну, коју води Александар Вучић.

Република Српска је загледана у Србију и воли је и овдје је пуно из Републике Српске који хоће да имају своје двије државе Србију и РС и који неће дозволити да нас увуку у сукобе...

Он је казао да су вечерас и са народом КиМ...

Важно је да кажемо да хоћемо нормалну и стабилну Србију, Србију коју предводи Александар Вучић.

На крају је рекао нека живи Србија, Република Српска и Русија.

На скупу је говорио и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, мађарски министар шеф дипломатије Петер Сијарто...Јанко Типисаевић...

Више десетина хиљада људи и из Републике Српске данас су стигли у Београд, да пруже подршку Вучићу.

Занимљиво је да су на скупу у Београду и они који представљају власт и који су оозиција режиму Милорада Додика.

Скуп "Србија наде" преносила је и БН ТВ.

(БН/Тањуг) Фото: Тањуг/Новости

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Петар Митић

26.05.2023 19:10

Јадна је Србија са Вучићем на челу! Подржавати Вучића може само идиот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдод

26.05.2023 19:12

Досло и Српско Сарајево хаха... Јос само фале ови из Книна хаха.. И ста це бити у недјељу? Опет назад код газде у Грацаницу, Тесањ, Горазде. То је та национална порнографија на коју сте се навукли. Дакле, Србија до Токија, Косово је срце Србије, и обавезно Српска Србија заједницка дрзава.. И све за сендвиц и плату од 300 еврица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да да

26.05.2023 20:42

Опет је прорадило милетово јуначко срце. Ништа неможе без њега,сад се залијепио за Вучича,раније за Тадица,њему све исто

Name

Ре

26.05.2023 22:19

Свака част,кратко и јасно,наша слика

Name

Ре

27.05.2023 08:29

Ти који раде по тим мјестима а отисли на скуп су иста врста као онај из Добоја сто је дрзао заставу Милановицу.

Name

Драган

26.05.2023 19:22

Колико би их од ових присутних ишло на Косово и Метохију да брани српски народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

26.05.2023 20:10

Само будала може да иде на Косово и гине, нормалан човјек у 21 вијеку сигурно не,.

Name

ВРС-РВИ

26.05.2023 19:23

Ста је поента тога скупа??? Јадни су и они и њихов скуп!!! Исти митинг као онај бурлин посље избора, да уцјењене доведе и показе снагу!!!! Туга јад и цемер

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

26.05.2023 19:39

ТО ЈЕ ВИСЕ ЈАСНО И ПТИЦАМА НА ГРАНИ.

Name

Ванземаљац

26.05.2023 19:52

Говнар као и Милокрад!

Name

Дамјан

27.05.2023 00:03

Па поента је да се види цији је веци.. овај ција је подрска веца, ПРОТИВ НАСИЉА или ЗА НАСИЉЕ. СНС се потрудио да контрамитинг, митинг ЗА НАСИЉЕ има висе аутобуса и људи, али дзаба када је атмосфера 0 и досли су најмање образовани људи који зиве у насим дрзавама. То су све болесници који крмљају сендвице и немају достојанства него иду да подрзе будалу у другој дрзави.

Name

кк

26.05.2023 19:28

РС нема опозиције сви исто мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2023 20:36

Осим Вукановића и Љубише Петровића.

Name

Кресимир из Пичкојевца

26.05.2023 19:45

Милокраде када повећаваш бирачки додатак, да није нас бораца РС не би постојала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко це то да плати?

26.05.2023 19:50

Хоце ли бити сендвица за све? Помиње се цифра од 3700 аутобуса пута 50 присталица по аутобусу,то ти додје брат-брату 185000 сендвица.Колико је то стотина кила саламе.Плус фласица воде а казу да се деле и неке ав цоколадице.Бас је добро организовано,много је ту брале пара улозено од организатора. А други скупови који захтевају неке оставке не плацају ниста.Народ долази,храни се,пије све о свом троску.Ма ни неки кексиц да добије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

26.05.2023 19:55

Ево Додик држи говор. Каже да Срби хоће само своје државе, а имају двије. Републику Српску, јелте, и Србију. Присутни Зукорлићеви Бошњаци у екстази. Луд, збуњен, нормалан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

26.05.2023 20:04

Зашто УНА ТВ не преноси митинг ал ће зато сутра преносити митинг опзиције жутаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристе

26.05.2023 22:52

Зато што је препознала тренутак

Name

Милан

26.05.2023 20:07

Ахахахахахаха, како поједини медији из Републике Српске полтронишу Вућићу а нема какве гадне коментаре не објављују оних кијих пљују по Вучићу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

26.05.2023 20:11

Сваке седмице ти си на КИМ, Милина је и његових трабабаната девиза ,волимо РС јер можемо да је глобимо ,чим не буду на функцији показаће своје право лице а из опозиције већ сам пар пута писао треба увјек спомињати Борислава Бојића из Приједора кои је на основу чланства у СДС био пре, борачке ,два мандата у НСРС, два мандата у СА и онда се исчлани из СДС јер га нису послије 20 година кандидовали ни за једну функцију и онда тек примјети да су му чизме од бетона а у ПР није привукао ни стотину чланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

26.05.2023 20:16

Додик је бог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.05.2023 20:18

Сендвичари окупирали Београд и изазвали колапс у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

26.05.2023 20:37

Вуле,ниси требао пустити уништитеља РС и српског народа да говори вчр.Велика,велика грешка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

26.05.2023 21:26

Боже сачувај,шта ови раде.Ста ће сутра бити боље српском народу и грађанима,ништа,само још горе.Ово је чиста пропаст једног народа,јер верују сваком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митинг

26.05.2023 21:59

Искрено, долази нам на наплату дугогодисња наса лаз, лаземо прво сами себе, а онда цитав свијет

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

27.05.2023 05:58

Па што им не рече да смо уједињени преко тв дневника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

27.05.2023 07:37

Ударна вијест да је данас дефиле матураната по цијелој Босни и Херцеговини као и Рс. То је масе богатство које треба да одраста у здравом окружењу. Ја нећу реци зивила Србија .... Али цу реци жива и здрава била наса дјеца и да нам одрастају у здравом окружењу а ове болеснике од политичара треба послати у установе на испитивање.

ОДГОВОРИТЕ