Матуранти у нови живот, препун планова и жеља

Родитељи, родбина, пријатељи, сви они су дошли да на матурску забаву испрате још једну генерацију бијељинских  матураната. Ученици Техничке школе “Михајло Пупин” из Бијељине са радошћу крећу у нови живот, препун планова и жеља, са нескривеним поносом подршку у томе им пружају  и њихови професори,који су им годинама преносили знање.

Република Српска 25.05.2023 | 21:09
Матуранти у нови живот, препун планова и жеља

“Срећна сам што се један дио мог школовања успјешно завршио, трудићу се да добре резултате остварим и на факултету. Највише ће ми недостајати другови из разреда, али и професори који су на прави начин преносили своја знања нама ученицима”, истакла је Николина Бућан.

Одушевљење није крио ни њен школски  друг Бојан Вукичевић којем ће у сјећању остати пријатељи, професори и постигнути успјеси.

“За мене је ово корак у будућност, али никада нећу заборавити школске другове из Техничке школе. За сада не знам шта ћу уписати, видјећемо послије матуре,” додаје матурант Техничке школе.

Стеченим знањем и добрим оцјенама поноси се Душан Козомара у чије руке стиже значајно признање.

“Признање које сам добио је Вукова награда на коју сам веома поносан, значи да се труд исплатио. Поред тога, поносан сам на чињеницу да већ двије године заузимам друго мјесто на Републичком такмичењу из математике и то бих истакао као највећи успјех,” рекао је Козомара.

Ове године Техничку школу завршило је 250 ученика, а директор Миленко Максимовић је похвалио  генерацију матураната који су дали велики допринос током школовања и показали се као једна од бољих генерација.

“Једна група младих и успјешних људи је са нама, сигуран сам да ће они својим знањем дати велики допринос у будућности граду Бијељина. Можемо да се похвалимо ученицима који су занатских занимања и који ће након школовања остати овдје и сигуран сам добити посао, што указује да настављају правим путем ”, рекао је директор Техничке школе у Бијељини.

Ово био најљепши период њиховог живота, тврде матуранти, а у коферу успомена на путу за будућност понијеће само лијепе тренутке из средње школе.

(БН) Фото: БН

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Реално

25.05.2023 22:25

Ово је циркус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

26.05.2023 08:23

Нит дјеце нити професора! Камењарке и буздовани! Сељацка посла и лакрдија. Нецес ово видјети у свицарској.

Name

Ре: Др

26.05.2023 12:46

Је’ала те свицарска сто гледаш овај портал кад си у свицарској. Ово је срећна и паметна младост а не дебили к’о ти.

Name

СНСД

25.05.2023 22:27

Имате лијепу будућност на западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

26.05.2023 00:39

А сада слиједи учење њемачког језика и у ред испред амбасаде.Њемачке наравно,не руске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

26.05.2023 06:03

Умјесто прославе и те церемоније боље би било да сте оставили паре за пасош и купили кофере ако мислите на будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

26.05.2023 07:14

Препун планова и жеља на западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

26.05.2023 10:00

У мислима и жељама све је лепо и све иде како треба све док стварност не додје на ред.