Коста К. прије масакра хтио да зове мајку да дође по њега

Како Курир сазнаје, дечак се кобног дана, пре него што је пуцао на своје другарице и другаре из одељења, ипак предомишљао и хтео је је позове мајку да дође по њега!

Република Српска 25.05.2023 | 20:03
Коста К. прије масакра хтио да зове мајку да дође по њега

Мајка дечака (13) који је извршио масакр у ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару 3. маја испитана је у полицији по захтеву Првог основног јавног тужилаштва у Београду након што је покренута истрага због сумње на занемаривање и злостављање малолетног детета.

Како Курир сазнаје, дечак се кобног дана, пре него што је пуцао на своје другарице и другаре из одељења, ипак предомишљао и хтео је је позове мајку да дође по њега!

Секунде одлучивале

- У школу је дошао наоружан и са планом, али је у тренутку кад је видео чувара Д. В. кога је волео и ценио ипак желео да одустане од свега и кренуо је да зове мајку да дође по њега. Међутим, кад је видео да чувар жели да му помогне јер је видео да се чудно понаша, извадио је пиштољ и упуцао је пријатеља, а онда је кренуо у крвави пир по школи када је убио и девет другара - каже извор Курира:

- Он је после злочина рекао да је био сам у свему и да нико није имао појма шта он спрема, није желео да меша породицу.

Према речима пријатеља породице овог дечака, његова мајка је желела да буде најбољи и он је наводно желео у томе да удовољи својим родитељима, али нико то тада није видео као проблем који би могао да има стравичне последице.

Испитивана 10 сати

Дечакова мајка је, како сазнајемо, у полицији причала о породичним односима, како се слагала са сином, са мужем и какав су однос њих двојица имали.

Према сазнањима Курира, испитивање је трајало десет сати!

Мајка је против које је покренута истрага због сумње на занемаривање и злостављање малолетног детета испричала је у полицији да они никада нису могли да претпоставе да би дечак могао били насилан.

Она је потврдила да је реч о складној породици, да она и муж живе заједно и да су тако и бринули о деци.

Тужилаштво је, да подсетимо, Полицијској управи за град Београд раније упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена мајка, да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владислав Рибникар", као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања.

Такође, Градском центру за социјални рад, наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице дечака (13) и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица од раније налазила у евиденцији тог органа.

Вечна тишина

Породица дечака који је пре три недеље у школи "Владислав Рибникар" убио девероро вршњака и ћувара Драгана Влаховића по први пут су јуче огласила преко свог адвоката, дан након што је мајка дала свој исказ у полицији:

-Тог 3. маја завладала је вечна тишина у којој неми од неизлечивог бола и туге свакодневно јецамо за сваким невино настрадалим дететом и за Драганом који је децу са толико љубави пазио. Дубоко и најискреније жалимо и упућујемо саучешће свакој породици због њеног губитка, а који је сваки и наш губитак. Вечно у тузи.

Подсетимо, мајка дечака саслушана је јуче у полицији због сумње на занемаривање и злостављање малолетног детета. Отац дечака налази се од 5. маја у притвору у Окружном затвору и терети се за тешко дело против опште сигурности. Отац је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву негирао извршење кривицног дела и детаљно је изнео одбрану.

Отац у притвору

Отац дечака терети се да је у претходном периоду обучвао свог 13-годишењег сина да рукује ватреним оружјем и муницијом.

Он је, како се сумња, поступио супротно одредби Закона о оружју и муницији и супротно члану Правилника о просторно техницким условима за безбедно смештање оружја и муниције, јер није обезбедио услове за безбедан смештај и цување оружја и муниције тако да оно не може доци у посед неовлашцених лица, односно да буде закључано и посебно одвојено у сефовима, касама или слицним ормарима који се не могу лако отворити.

Сумња се да је услед оваквог његовог поступања 3. маја 2023. године његов син успео да доде у посед пиштоља марке ЦЗ Схадоw, калибра 9x19мм и пиштоља марке Ругер МК калибра 22 мм ЛР, за које осумњицени поседује дозволе надлежног органа, а које се налазило у неправилно обезбеденом металном сефу у ормару који се налази у предсобљу стана.

Из оцевог пиштоља за 120 секунди дечак је упуцао је 16 особа. Из пиштоља кобног дана испалио је чак 57 хитаца.

(Курир.рс - Екипа Курира) Фото: Ненад Костић, Немања Николић, Петар Алексић, Приватна архива

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Здравко

25.05.2023 20:40

Монструм. Видио пријатеља па га од радости упуцао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

25.05.2023 20:49

Доста висе прице о детањима, малом злотвору, и неодговорним родитељима, одговорним за злоцин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

25.05.2023 22:39

Са овим слуцајем и овим злом несто нестима , колико пратим !!! Могуце је да иза овог зла стоји наговорник дјецака !!! Само са струцном науком испитати Дјецака , никакав прилаз не дозвољавати Дјецаку само струцно особље!!! Мисљења сам да има наговорника !!! сумљиво зло које се десило !!!, 👍

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.05.2023 23:00

Сад ће се тражити кривац свуда само не тамо где у ствари и јест

Name

Ниста ви

25.05.2023 23:18

Нисте бринули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

26.05.2023 08:57

Велика жалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

26.05.2023 11:42

А,ко то казе?

ОДГОВОРИТЕ