Вукота пронашао грађевинску дозволу за водовод

Клубу СДС у НСРС јуче је стигао одговор Министарства финансија да постоји грађевинска дозвола за изградњу пројекта водоснабдијевања у општини Гацко, која је издата 1. октобра 2018. године под бројем: 03/3-361-6/18.

Република Српска 25.05.2023 | 18:59
Вукота пронашао грађевинску дозволу за водовод

Одговор, као и копију грађевинске дозволе Министарство финансија је доставило на раније постављено питање посланика из Гацка Вукоте Говедарице, које је постављено априла ове године.

Говедарица је тада поставио посланичко питање Министарству финансија, имајући у виду да је Министарство управљало свим пројектима, тражећи одговор на питање - да ли је грађевинска дозвола у овом предмету издата или није?

Ради се о пројекту из 2018. године, када је Гацко ушло у реализацију развојног пројекта изградње водоводног система који је суфинансиран од Европске уније кроз кредитну подршку Европске инвестиционе банке.

Ријеч је о пројекту водоводне и канализационе инфраструктуре у Републици Српској у коме је учествовао велики број локалних заједница.

Реализација тог пројекта у Гацку је заустављена доласком нове СНСД-ове власти у децембру 2020. године.

Нова власт, односно, начелница за просторно планирање и цивилну заштиту у општини Гацко Дарка Унковић цијело вријеме тврдила да не постоји грађевинска дозвола за наведени пројекат.

„Поставља се питање зашто су надлежни манипулисали и због чега су у јавности износили тврдње да грађевинске дозволе нема. Госпођа Унковић и начелник Милинковић могли су потражити грађевинску дозволу у Министарству финансија али нису јер су јако добро знали да грађевинска дозвола постоји. Исто тако могли су и код ЕИБ-а пронаћи предметни документ али зашто би је тражили када је цијели случај био измишљен само је питање са којом намјером“, каже Говедарица.

Говедарица додаје да је врло занимљиво да је под том причом како нема грађевинске дозволе за пројекат водоснабдијевања, у буџету за 2022. годину издвојено 200.000 КМ како би се утврдила оправданост и анализа наведеног пројекта као и то да ће СДС инсистирати на одговорности начелнице Одјељења за просторно планирање и цивилну заштиту Дарке Унковић.  

Иначе, каже Говедарица, Дарка Унковић је у времену када је издата грађевинска дозвола за наведени пројекат била запослена у општинском одјељењу гдје је данас начелник па је немогуће да није била упозната са процедуром издавања предметне документације.  

"Зашто су крили и због чега је застој у реализацији пројекта изградње водоводног система ваљда ће се и то сазнати у наредном периоду", казао је Говедарица и додао да у том случају неко треба да буде одговоран.

Он је изразио наду да ће сада када је пронађена грађевинска дозвола почети и реализација тог пројекта који годинама ишчекују грађани те херцеговачке општине.

(БН) Фото: Архива

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

25.05.2023 19:24

НЕКА ОВИ ИЗ СИПЕ ПОСЛЕ САРАЈЕВА КРЕНУ У ГАЦКО.ТАМО ЦЕ НАЦИ СВЕ ПАПИРЕ,А ОНДА ДАЉЕ.НЕКА ГИСПОДЈА ЊИМА КАЗЕ ЗАСТО ЈЕ ЗАТАСКАВАЛА ДОЗВОЛУ.ВРИЈЕМЕ ИСТИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БХбх

25.05.2023 21:12

Неце они из Сарајева ни мрднути даље.

Name

Вуле

25.05.2023 19:47

Вукота је велики човјек и политичар. Живио СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

25.05.2023 22:34

Вукота, Вукан и Љубиша - никог више ми немамо да ваља! Нека се удруже њих тројица и нека покушају нешто направити!

Name

Ре Одговор

26.05.2023 00:16

Одличан коментар👏

Name

Зељо

25.05.2023 23:30

У сдс у је мало људи као Вукота. Треба да преузме странку са младим људима а осталима који чуче гидинама на функцијама и тобозе се буне против власти прузити руку и захвалити се.збогом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЛИ

26.05.2023 10:40

Јесте то јадно сто власт не помазе опстине гдје није на власти. НЕМОГУ да схватим људе из тих мјеста сто гласају за секту ма фуј🤬

Name

Ре

26.05.2023 06:28

За њега је да ископа канал за тај водовод и ништа друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.05.2023 12:20

Шта је за тебе? Режимски богу кад ништа не знаш боље чути. Не подржавај своју пропаст које ниси свјестан.