Спасовдан је саборност и слога српског народа. 

Уз поруке мира и љубави за друге, градоначелник Бањалалуке Драшко Станивуковић, поручио је да данашњи дан представља саборност и слогу српског народа. 

Република Српска 25.05.2023 | 16:16
Спасовдан је саборност и слога српског народа. 

У духу традиције и уз богат културно-умјетнички програм, Бањалука обиљежава крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан. У Храму Христа Спаситеља окупио се велики број вијерника, који су након литургије кренули у свечану литију. 

Град Бањалука и Српска православна црква – бањалучка парохија, заједно обиљежавају Спасовдан – славу града и Саборног храма Христа Спаситеља. Уз поруке мира и љубави за друге, градоначелник Бањалалуке Драшко Станивуковић, поручио је да данашњи дан представља саборност и слогу српског народа. 

„Могу да кажем у име наше Бањалуке да ми са ове свјетовне стране дајемо свој максимум да помогнемо и духовној страни, да обнављамо наше светиње и да градимо наше храмове. Треба да обновимо све иконе, фреске и светиње, да градимо заједно храмове, цркве, да обнављамо нашу вјеру. Јуче, уочи нашег Спасовдана, обиљежавали смо Ћирила и Методија – дан писмености и чувања ћирилице. Све су то преокупације, све су то наше дужности и обавезе, како наше Цркве и наших републичких и градских власти, тако и сваког грађанина“, каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Обиљежавање славе града биће настављено од 19 и 30 часова, када ће бити приређен посебан програм под називом „Спасовданско вече – слава кроз традицију“. Уз наступе културно-умјетничких друштава  „Пискавица“ и „Чајавец“, бањалучани ће моћи уживати и у богатој гастро понуди. Такође, током вечери биће проглашени и побједници у прављењу најбоље славске погаче и домаће ракије.

(БН) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

25.05.2023 17:27

СВАКА ЧАСТ. САБОРНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ