Притвор за седам ухапшених због дјечје порнографије

Одређен је притвор за седам од девет лица лишених слободе у акцији "Систем 2023" због сумње за искришћавање дјеце за порнографију, потврђено је Срни у Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Република Српска 25.05.2023 | 11:23
Притвор за седам ухапшених због дјечје порнографије

Припадници МУП-а ухапсили су девет лица због сумње да су у претходном временском периоду извршила кривична дјела искоришћавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Оперативну акцију "Систем 2023" реализовали су полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука.

Министар унутрашњих послова Синиша Каран изјавио је раније да је ријеч о преступницима који користе дјецу и малољетнике за дјечју порнографију, што све мора забринути, а полиција максимално појачати активностима против оваквих лица.

"Они су и зарађивали од тих материјала, дакле продавали, не само уступали и користили. То је страшно у овом предмету", рекао је Каран.

(Срна)  Фото:МУП РС/Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Осуђује!

25.05.2023 13:49

Ако полиција буде хапсила,а тужиоцу сковали планове како да буду ослобођени,не вриједи ништа! Да и не спомињем траљаво,корумпиране,и уцијењене судије,који су заборавили шта им је посао,и који би се ускоро морали наћи иза решетака!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

25.05.2023 15:23

Имена, и презимена, овако, ништа.

ОДГОВОРИТЕ