Амбасадор БиХ предат Тужилаштву Кантона Сарајево

Бивши градоначелник Сарајева и актуелни амбасадор БиХ у Катару, Абдулах Скака, јуче је ухапшен, а данас је предат у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 24.05.2023 | 12:37
Амбасадор БиХ предат Тужилаштву Кантона Сарајево

"Након киминалистичке обраде у МУП-у КС, осумњичени Абдулах Скака предат је у надлежност Тужилаштва КС. Биће задржан 24 сата и у том законском року поступајући тужилац одлучиће о даљим мјерама", саопштено је из Тужилаштва КС.

Како се каже у саопштењу, Скака се терети за кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, насавјестан рад у служби, фалсификовања службене исправе, давања дара и других облика користи и повреда равноправности човјека и грађанина. 

Абдулах Скака под истрагом је Тужилаштва због више кривично-правних радњи током мандата градоначелника Сарајева.

"Тужилаштво КС терети га за незаконито запошљавање четири савјетника. Незаконито трошење новца из буџета града. Терети се за давање дара у вези с избором предсједавајућег Градског вијећа, а све како Богић Богићевић не би могао бити изабран за градоначелника Сарајева, односно како би себи издејствовао други мандат на тој позицији", стоји у саопштењу.

Како се каже сумњичи се да је грант средства давао њему блиским невладиним организацијама у којима су били ангажовани чланови његове породице.

"Терети се и за фалсификовање финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио. Под истрагом је и због незаконитог одобравања средстава града Сарајева за изградњу расвјете у викенд насељу Рајски До у опћини Трново, гдје се налази и његова викендица те због кривотворења документације везане за довођење пројекта болида Формуле Е.", саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Додали су да је акцији лишења слободе претходила је вишемјесечна истрага Тужилаштва КС и МУП-а КС, уз подршку Финансијске полиције ФБиХ и МУП-а РС.   

(БН)  Фото:Боснаинфо

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ако

24.05.2023 12:55

Ако будете долазили хапсити у Бањалуку дођите са аутобусима, биће вам мале марице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

24.05.2023 15:23

Теско да це доци на такав нацин. Политицари су припремили ситуацију да ако буде каквог масовнијег хапсења, одмах то пребаце на терен "виталног националног интереса". Прогласи се "напад на Српску", одрзи се сједница НС-а гдје се запријети отцјепљењем и народним устанком притив "сарајевског" правосудја, а опозиција све то подрзи, уз Вукановицев протест који медији и Додикови коалициони партнер доцекају спремно и расплине сваку његову сансу да народу отвори оци. Кад се све смири, опозиција прица како су иза свега Марсовци и друге стране силе. Сад да крену да хапсе криминалце, пола Српске би својим тијелима стало да брани Водју и његову породицу. Док је тако, гледајте хапсења криминалаца по Федерацији и остатку свијета, мастајуци о дану кад це и "наси" криминалци бити ухапсени.

Name

Сергеј

24.05.2023 12:56

Затвори су мали, оволицни, колико има кандидата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Достојанство

24.05.2023 13:03

Видите ,ово је заиста стварна слика БиХ сто.си веци криминалац и уплетен у корупцију то ти је већа титула награда ики функција ,а ако си постен нема те нигдје гурају те и оданде ,гдхе ти мјесто обичног чквјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камо среће

24.05.2023 13:29

Камо среће кад би се код нас хапсило за ово. Не би имали гдје позатварати колико их је. Чуј, погодовања, запошљавања савјетника. А шта је са криминалом од стотина хиљада марака, па и милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

24.05.2023 16:42

17 савјетника зељке цвијановиц и тако редом број укупан за Републику Српску су цифрееее за Гиниса уз лобисте за Републику Српску тј партије на власти!! За правосудје одблокирано 20 година посла и пунеее затвореееее а о одузимању прљавог капитала ?!!! Боли би бигатији од Швајцарске! Али имају пипке од рудије турске мадјарске кине србијее итд итд! Умрезена хоботница хара од рата!!

Name

Брицо

24.05.2023 13:53

Само хапсите лопове. Ничија није до зоре горила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

24.05.2023 13:59

Е нисам знао да је тако дуга та рука правде

Name

Трн

24.05.2023 14:03

Хапси све који раде н'а стету народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

24.05.2023 15:48

Зашто падају само сарајевски пацови....гдје су бањалучки и мостарски

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђиђи миђи

24.05.2023 16:05

Кад ће ово бити код нас, зна ли се шта? Кладим се на бају... и на кумове...

ОДГОВОРИТЕ