Испунио прво обећање, побиједио "ЦИК предсједника"- испуњава и друго, креће пјешке у Бањалуку

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић вечерас је најавио да ће у сриједу, на Дан Светог Кирила и Методија, уочи Спасовдана. креће на ’’Марш части за оздрављење Републике Српске’’ од Бијељине до Бањалуке.

Република Српска 23.05.2023 | 23:18
Испунио прво обећање, побиједио "ЦИК предсједника"- испуњава и друго, креће пјешке у Бањалуку

"У марш полазим првенствено као човјек који се не мири са свим овим што се дешава не само у нашем граду већ у цијелој Републици Српској. Куцнуо је час да на један другачији начин покажемо да се не миримо, да нисмо стадо оваца, да нисмо кукавице већ да смо људи који траже правду и достојанствен живот", навео је Петровић на фејсбук страници.

Милорад Додик је, наводи он, својевремено изјавио да не зна шта нашем граду треба, а толико је пута у Бијељини био.

"Потрудићу се да сва Министарства појединачно свакога дана мог похода подсјетим са тим шта Бијељини треба, да укажем на злочине почињене према нашем граду и грађанима.

Нико није дужан да било коме љуби стопе, да се са њим слика, смије, позира, нисмо дужни да подржавамо политику владајућих структура, али сте ви господо дужни да републички буџет распоређујете ка свим градовима и општинама пропорционално броју становника и у складу са потребама.

Дужни сте да републички буџет вратите народу јер њега чини народни новац", навео је Петровић.

Он каже да ће на дан доласка у Бањалуку посјетитити све и једно министарство и доставити им пројекте и списак потреба Града Бијељина.

"Овај часни ход ће бити ход човјека који се више не може мирити са неправдом. Очекивано вријеме трајања марша је од 10-14 дана, сваки дан марша имаће своју посебну тематику и носиће посебне поруке, сваки направљен корак имаће за циљ ’’табање стазе’’ на путу промјена.

Током марша пролазићу кроз различита мјеста, успут ћу застајати, разговарати са људима, мјесто коначишта биће углавном код различитих домаћина", објашњава он.

Даље наводи да је планирано да сутра часним ходом прође кроз семберска села, први стоп ће бити у Доњем Драгаљевцу, гдје ћу искористити прилику да разговарам са мјештанима и тако Доњи Драгаљевац упишем на листу мјесних заједница које сам посјетио.

"Очекујем да напустим територију Града Бијељина на Спасовдан, 25.5.2023. године и наставим даље пут Брчког.

У протеклом периоду ми се велики број људи јавио са жељом да ми се придружи током марша, међутим морам вас замолити да то не радите, током марша не смије бити више од петоро људи у групи како не би били заустављени због ометања саобраћаја и тиме би марш био осујећен", навео је он.

Он даље открива да ће се мијењати људи који ће га пратити, али тако да нас буде максимално петоро.

"Објавићу контакт телефон на који ћете моћи да се пријавите за придружење током марша, биће формиране групе и обезбијеђен превоз свакога дана до мјеста гдје се ја будем налазио, али понављам тако да група не смије бројати више од петоро људи, у противном ризикујемо да марш буде прекинут од стране надлежних органа што не смијемо дозволити", нагласио је градоначелник Бијељине.

Он даље открива да ће сви који не буду учествовали у самом маршу имати прилику да му се придруже у Бањалуци током мирне шетње која ће имати за циљ да покаже да нас још увијек има храбрих, поносних и спремних да се боре за своје огњиште, за своју дјецу, за опстанак. 

"За скуп у Бањалуци неће бити организованог превоза, сендвича и свега онога што организатори нуде, желим да тај скуп буде спонтан и да коначно видимо колико нас је који искрено желимо промјене, којима је доста живота у земљи окованој криминалом и корупцијом, колико нас не жели да трпи неправду и јавашлук, богаћење појединаца на народној грбачи и тлачење поштених, вриједних и паметних људи", навео је Петровић.

На крају објаве поручио је и ово:

"Већ дуго смо у мраку и из тог мрака можемо изаћи само заједно, остављене су нам само шибице, али ако свако од нас упали само једну шибицу,  можемо освјетлати пут у тунелу и можемо пронаћи излаз".

Подсјетимо да је Петровић недавно побиједио на референдуму Додиков СНСД и још 15 њихових странака, који су тражили његову смјену. Тада је Петровић најавио свој пут у Бањалуку пјешке поручивши "ЦИК предсјендику да ће на њему и Бијељини поломити зубе".

(БН) Фото: БН

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Еди

23.05.2023 23:35

Браво господине свака ти част само напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

24.05.2023 05:13

Жив и здрав био младићу, па да се на следећим изборима кандидујеш за председника да би имали за кога да гласамо, јер народ ти вјерује, народ те воли, не само твоји Семберци, воли те цијела Република Српска, јер си поштен, честит, образован и вјерујемо да би исто тако поштено водио ову нашу државу!

Name

Борац

24.05.2023 07:44

Ма пуко је он, као цепаница... Толику зељу за нецим је имала и Јелена па вам сада отима посланике... Неце ни овај бити бољи... Уреду је борити се за град, ал немозес пљувати по нина а требају ти. То Драско најбоље Ради. Погледајте Бл како је кренула...

Name

Борац

24.05.2023 08:30

Свака цаст Љубиса! Дрзис до реце,не као Драско сто је све слагао,цак и стабло.

Name

Хаххаа

24.05.2023 15:03

Смршаће

Name

Ре Еди

24.05.2023 16:43

Е то је човјек и зато је подерао ове Додикове дебелане који су га мислили скинути! Никада циганијо Додикова неће зло побиједити добро!Живјели Петровић и Ђоковић!

Name

X

23.05.2023 23:36

Има цасних и постених људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.05.2023 08:39

Најбоље је то Драско урадио. На неки нацин помирио се са власти, гради Бањалуку, заједно са власти, кад додју избори опет це да побиједи,јер власт нема доброг кандидата за градонацелника, исто као бијељина од Петровића

Name

Реx

24.05.2023 09:13

Драги Љубиса , узми најпоузданије обезбједјење подрска из БЛ

Name

Мићо

24.05.2023 00:09

Вријеме је, неко је морао кренути. Живио Љубиша својој мајци и своме народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

24.05.2023 09:36

Не вриједи када он сам иде Он је кренуо и иде а до народа је хоце ли му се од града до града придрузивати и да ли це он у Бањалуку доци сам или це доци он и 60000 људи

Name

Нада

24.05.2023 00:09

Љубиша добро нам дошао у Бањалука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уб

24.05.2023 08:42

А ко неби подржао,човека који овим гестом доказује патриотизам и својеврсну борбу,против криминала, корупције и пљачке нашег народа.

Name

Ре Нада

24.05.2023 16:40

Добро дошао иако може истао у БЛ а водите ону циганију Додика бестрага!

Name

Василије

24.05.2023 00:09

Свака част. Капа до пода 👏

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгица

24.05.2023 00:10

Сретно градоначелниче,жив и здрав био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

24.05.2023 00:10

Љубиша ти си частан човјек јер нећеш аутобусом на политички митинг у Београд. Частим вечером у Требињу или у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван хог

24.05.2023 08:37

А ста цемо ми са насим симбиозом увлакацем паксоданом који је преварио народ а глуми сад несто срао по баји сад му ноге љуби еј БЛ гледај се на бјељину и смакните оног смрад из Бл. Ово је цовјек нама требају овакви а не неки који скидају асфалт а онда се увлаце фуј како нас је изманипулисао Бајин пусац

Name

Душан

24.05.2023 00:11

2011 године, 2013 па сваке следеце године организовао сам протесте, бораца,и збјеглица, пензионера,бцијена тих протеста била је скупа прескупа.Указивао сам, на кримининал, корупцију, непотизам, крсење основних људских права, сви су ћутали сви су ми радии о глави, то траје и дан данас.Тада је неприкосновено владала СДС, све институције биле су под сапом групе људи окупљених око врха власти и тадасњег лидера и првог цовјека опстине града.Тек данас видим, која је то хоботница била и зло, којима се нико није смио супроставити. Буквално, владао је страх криминал а сауцесници су били скоро сви, јер ћутање је сауцесниство, знак одобравања. Последице су стравицне, нико није одговарао, чак о томе се тихо шапуце, понеко и хвали те године ту власт, пала муха на медвједа. Али није, град је оштећен за милијарде, народ одлази узурбано, млади у свијет, стари на онај свијет.И једни и други без повратка.Остају они који су пљацкали, варали, отимали, прогонили. Сви ћуте, многи су јос у власти и око власти, бахате се, као да ниста није било. Политика,муљ, нове снаге, постени, способни опет без сансе. Сиротиње, све више неправде такодје, лаж царује, правде и права нигдје, закони вазе само за сиротињу, нове се замке спремају, власт се отудјила од народа у сваком смислу. Социјалне разлике никад веће. Гдје су они сто обећаше благостање за народ а не за себе? Нијима опет добро, дрзава баш по њиховој мјери а раја је ко остала марва.Трпи ради и у јами скапај. Како рече велики Ганди ,,Нема вецег злоцина него дрзати народ,у обецањима и неизвјесности". Е господо ово је давно постао злочин. Злочин јер сте нас натјерали у рат, да би сачували оно, голи боси, да би то опљацкали, мафијаси, олос, тајкуни.Тако да у сиромасној земљи толико мулти милионера а много висе обесправљених и сиромасних. Овакво стање се може ријешити само револуционарним резовима а то могу само људи далеко од власти, палата, високих полозаја. Живјела правда, слобода и једнакост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.05.2023 00:17

Ја волим људе од ријечи, није као неки данас једно сутра друго ,поверење се и стиче дјелима за не погазењу реч респект !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.05.2023 00:18

Подржка за нашег градоначелника будућег предсједника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Митар

24.05.2023 07:54

Чега предсједника? СДС-а? Или нечег другог? Драшко, Јелена, Вукановић…. Сваке године нов предсједницки кандидат?

Name

Фатко

24.05.2023 08:50

Не крећи убиће те успут

Name

МЗ-МЕЂАШИ

24.05.2023 00:19

Човјек поштује све што обећаје и фала му. Јес да реализација мало касни ал све што обећа он испуни. Фала ти Љубиша што си се појавио и што нас обичне људе поштујеш.Дабогда био предсједник Републике и упраављао њоме онако како си почео управјат Бијељином. Само по закону и без страха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

24.05.2023 01:11

Драги постени цовјеце, хвала на позртвовању, даце Бог све висе таквих људи, Сретно и да вас Бог цува

Name

11903

24.05.2023 06:17

Случајно или намјерно, добро је ŝто ово Љубиŝино обећање креће на Спасов дан.

Name

Драгаљевац

24.05.2023 07:54

Док је у СДС-у мени такав предсједник не треба

Name

Нека се кандидује Љубиша

24.05.2023 08:51

На сљедећим изборима и ми ћемо за њега гласати! Поздрав из Бањалуке

Name

Ре Драгаљевац

24.05.2023 10:08

Теби треба дјукин,мајкицка,вулицка....хахахаха

Name

Љубо

24.05.2023 00:38

Браво имењаче и срећно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свети тројац

24.05.2023 09:07

Вукан, Јелена, Љубиса уз Бозију помоц

Name

А

24.05.2023 04:50

Ко ће мијењати овог господина ових 10 - 15 дана његове одсутности. Не може град функционисати без градоначелника или Бијељина може?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Придружићу се

24.05.2023 05:42

Овај човјек заслужује сваку подршку! Заједно против лопова и пљачкаша српског народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.05.2023 05:58

Живио Љубиша и државотворна странка СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоx

24.05.2023 06:08

Сада ће Додик контра-шетњу од Бањалуке до Требиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивио

24.05.2023 06:33

Љубиса и дуго,дуго владао Бијељином. Не дај ниста црвеној секти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влашћу обесправљени борац РС

24.05.2023 06:52

Очи нас,који смо дали младост и здравље стварајући државу,а данас смо у стању тешке социјалне потребе,јер резултате наше борбе ужива диктаторски режим Милорада Додика,упрте су у тебе Љубиша.Од овог твог подвига увелико зависи будућност и живот свих поштених категорија становништва.Зато Љубиша смогни снаге да идеш до краја.Молимо Бога да ти буде на помоћи како би нас успио покренути и организовати да ти се у Бањалуци сви придружимо и дамо допринос у исказивању незадовољства према овом злу,овом антинародном режиму на челу са ЦИК предсједником. Нека те прати свако добро на твом путу. Христос је међу нама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Понижена Крајина

24.05.2023 06:56

Срећа нека прати и Бог нека чува нашег доброг и драгог Љубишу Петровића. Многобројни се труде да докажу да част и образ не значе и не вриједе ништа. За нас који осјећамо и носимо бреме туђег неморала и општег друштвеног суноврата Љубиша Петровић је најсвјетлији примјер ЧОВЈЕКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

24.05.2023 06:56

Браво људино. То се носи из куце .Част образ и постење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко

24.05.2023 07:42

Некад је био доктор а сад му треба доктор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

24.05.2023 07:52

И ста доцес овде конференција за новинаре и то је то ста има народ од тога неконтам смисао овога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики Радмиловић

24.05.2023 08:12

Браво за човека, који треба да поведе странку. Само са оваквим људима можемо напријед и да спасимо што се спасити може. Свако добро те пратило у путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиса

24.05.2023 11:02

Подрска из Лијевца Поља за тебе и Јелену Тривиц ви сте нам једина нада за боље сутра само немојте да вас лопови подијеле и посвадају само заједно моземо срусити овај накарадни резим

Name

Драган

24.05.2023 08:13

Срећан пут Љубиша и да оствариш што си замислио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

24.05.2023 08:13

свака цаст љубо покази ко знаде за цаст понос и ко има образа и које из домацинске куце и породице и ко цува образ породице и понос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

24.05.2023 09:41

Не могу се чудом начудити зашто је овај човек усамљен и од свих остављен у овој тешкој борби за спас РС.Уместо да га сви подржимо свим средствима и силама ми се бавимо тиме ко ће за себе изборити бољу позицију у странци формирањем нових странака не питајући се колико ће то коштати обичног грађанина.

Name

НАРОД

24.05.2023 10:05

Срећно господине Петровићу, чекамо те у Бањалуци. Да си нам жив и здрав

Name

Невесиње

24.05.2023 10:07

СВАКА ЦАСТ ГОСПОДИНЕ И ВЕЛИКИ ЦОВЈЕЦЕ . БИТИ ТАКАВ У ОВО НАКАРАДНО ВРИЈЕМЕ ЈЕ ПРАВО ХЕРОЈСТВО.ДОЦЕ КРАЈ ПОДАНИЦИМА ПРЕЛЕТАЦИМА И ПДГУЗНИМ МУВАМА АКО БУДЕ БОГА.И НА КРАЈУ СДС ЈЕ НАЦИОНАЛНА И ПАТРИОТСКА СТРАНКА СНД И ОСТИ УВЛАКАЦИ И ПРЕТАЦИ СУ ЦИСТО ИНТЕРЕСНА СКУПИНА КОЈА ГЛЕДА САМО ДА УЗМЕ НАРОДУ ПАРЕ. ИЈЕП ПОЗДРАВ И СРЕТАН ПУТ ВЕЛИКИ ЦОВЈЕЦЕ.

Name

!

24.05.2023 09:06

Браво Љубиша, народ је тебе чекао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

24.05.2023 09:12

Објавите на вријеме кад сте у Бањалуци, уз Вас смо. Доста нам је Драска, који нас је продао и унистио град за краце вријеме него Додик. Само се слика, ниста не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиша

24.05.2023 09:30

Само храбро и нека је са срећом! Добро нам дошао у Бања Луку. Јелена, Вукан, Вукота и Ви можете донети промене у Републици Српској! И мудро и опрезно..чувај се петоколанаша и доушника. Видите шта нам уради Милићевић, оде под скуте Додику..,а народ се у њега заклињао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маламирха

24.05.2023 09:40

док се сетка да ли це примати плату? да ли је у обавези као и сви запослени да буде на свом радном мјесту? зар му није главни град истоцно сарајево? оцито да хода у погресном смјеру. замислите да сви кренемо у б.луку од полиције,судија,здравствених радника,комуналаца и свих осталих радника? ухватимо се сетње 10дана? да ли би и ко добио отказ? .политицари у РС-у су НЕОДГОВОРНИ И СВОЈИМ ПРИМЈЕРОМ ДАЈУ ЛОСУ СЛИКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

24.05.2023 11:51

Постована, не брините ви за насег Градонацелника и његово радно вријеме. Ако успаване бирократе успије да покрене да се мало позабаве својим послом у Бијељини, ми, Бјељинци, цемо бити и захвални и задовољни.

Name

Ре мрха

25.05.2023 21:21

Ста мислиш,има ли председник право на годишњи одмор?А ако си толико забринута и ово спада у рад,обилазак народа и месних заједница.Не троши гориво на хеликпотере и авионе,као неки билмези,нерадећи ништа,осим уништења РС.

Name

Младјо Г

24.05.2023 09:40

Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

24.05.2023 09:55

Било би добро што више људи да се окупи и пошаље јасна порука да је више ДОСТА или ћемо ћутећи одлазити и испраћати своју дјецу, која буду могла отићи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

24.05.2023 10:08

Добро дошао човјече од части и поштења!!!! Жељна је земља таквих људи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

24.05.2023 10:09

Дали је узео годисњи или за време радног времена це да се сетка??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2023 21:22

Не летеће као и твој газда,хеликоптером или авионом о трошку народних пара.

Name

НАРОД

24.05.2023 10:10

Бог вас благословио породицо Петровић!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сyднеy

24.05.2023 10:15

Бас те брига! Наступило лијепо време и мозес провест и цитав мјесец два у том свом пјесацењу, Вазно једа це сигурно плата леци на рацун био ти у БН и радио свој посао градонацелника или сетао од БН до БЛ Тамам кад се вратис са сетње ускоро це и годисњи тако да следецих два мјесеца мозе град и сацекат да се ти вратис послу за који си и изабран

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.05.2023 11:37

Опет прескацес терапију.

Name

Кнез

24.05.2023 10:15

Ријеч се мора поштовати. Све за образ, а образ низашта. Док ти стигнеш до Бања Луке, нас ће комарци појести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

24.05.2023 12:02

Мајмуне један, па он и ради посао, то му је посао, због таквих сплеткароса и јесмо ту гдје смо, срби су кроз историју познати као људи који мјењају вјеру за интерес, ко су муслимани и херцеговци, славонци, далматинци, све срби који су промјенили вјеру из интереса, зато пази ста писес, не прави се будала.

Name

Веља

24.05.2023 10:21

Мени није јасно ста знаци и какву сврху има та сетња нека ми неко објасни ако зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

24.05.2023 10:21

Добили сте нашу подршку, сад радите, пустите шетњу. Горући проблем града је депонија. Већ јуче је почела да шири своје мирисе, како ће бити на љето. Уколико се у најкраћем року не ријеши питање еколошке катастрофе у овом граду и ми ћемо организовати за почетак, шетњу за здравље наше дјеце. Након мирног окупљања, а не чињења градских власти као до сад, слиједи тужба. Надам се да има довољно мојих суграђана који мисле исто. Можда је вријеме да посложимо приоритете, господо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

24.05.2023 11:15

Можда би било добро да прочитате текст,а не само наслов.Мислим да је више него јасно речено због чега се не решавају проблеми и тај о коме ви пишете и многи други.Најлакше је ктитиковати .Видите ли ширу слику..кажу шета ,не ради ..па управо шетњом указује на то да би радио да нема притисака и опструкција..Али нама и не може бити боље док сви не схватимо да није само наш проблем проблем,већ да смо колективно у проблему..Свака част господину Петровићу!

Name

Ненад

24.05.2023 12:50

Па нека рјесава Додик депонију.

Name

Xx

24.05.2023 10:30

Свака част поштени човјече! Доста нам је мрака, лопова и криминалаца. Овај народ треба поштене људе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордјо

24.05.2023 11:00

Толико посла и проблема има у граду Бијељини да не мозес ока отворити а не сетати и правити неку лицну промоцију од које нико нема користи, дајте људи висе се опаметите и радите свој посао сетња нам ниста неце донијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аријан

24.05.2023 11:18

САМО ВИ СЕТАЈТЕ,СЕТАО БИХ И ЈА ДА ИМА СЕСТ ХИЉАДА ПЛАТУ И ТО БИ СЕТАО И ДАН И НОЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поздрав из Бл

24.05.2023 12:27

Свака цаст људино!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

24.05.2023 12:39

Шта је у питању? Неки тик-ток изазов? Детињарија, свакако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.05.2023 14:47

Дебилизам!

Name

Филип

24.05.2023 16:39

То је човјек од ријечи а не ина циганија од човјека Додик кији нам у очи све слага а ми као омађијани и даље гласамо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоле

24.05.2023 17:10

Зивијо ти нама грдонацелнице. А дје су остали из екипе, томица, орасанин..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

24.05.2023 18:28

Сад цемо видјети колико це народа у БЛ дицекати Љубису, ако небуде маса, народ незаслузује боље, нека и даље трпе и нек се незали нинасто

Name

Дуле

24.05.2023 19:49

Петровић је душа од човјека. Ако желимо промјене требало би сви поштени и слободномислећи људи да му се у Бања Луци придруже и покажу режиму да им је дошао крај.

ОДГОВОРИТЕ