Шпанци “разбили” међународни клан, има и бх. држављана

- Шпанска полиција, у оквиру акције "Небок", ухапсила је 15 припадника организоване криминалне групе, међу којима су држављани Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, и Чешке.

Свијет 23.05.2023 | 22:46
Шпанци “разбили” међународни клан, има и бх. држављана

Они се терете за вишемилионске пљачке у провинцијама Аликанте, Кастељон и Валенсија, пише шпански портал "Ел Паис".

Приликом хапшења, код осумњичених је нађен накит вриједан више од 900.000 евра. Ухапшени се терете и да су чак и од познатог шпанског фудбалског тренера украли вриједне драгуље.

Полицијска акција спроведена је почетком маја, када су припадници Цивилне гарде претресли четири куће у Валенсији, Кастељону и Аликантеу и ухапсили 15 осумњичених због сумње да су извели неколико спектакуларних пљачки и украли накит и осталу робу у вриједности од преко милион евра.

“Чланови банде, од којих је већина из земаља са простора бивше Југославије, осумњичени су за серију пљачки у којима је украдена роба милионске вриједности. Они се сумњиче да су, користећи лажна документа, пљачкали широм Шпаније, а да су међу њиховим жртвама и неке познате јавне личности ове земље”, преноси Ел Паис. 

Приликом хапшења, код осумњичених је пронађен дио плијена који су опљачкали, и то накит и сатови вриједни више од 900.000 евра, аутомобили вриједни око 50.000 и остала опрема међу којима има и квадова, детектора метала, токи-вокија, као и 50.000 евра у готовини.

Како преносе медији, ухапшени припадници криминалне групе су од једног познатог тренера у Шпанији украли неколико скупоцјених драгуља, који су пронађени приликом акције. Није саопштено име тренера, али се у тексту додаје да је он "изузетно популаран" у Шпанији.

Наводи се како је криминална група била организована на врхунском нивоу и да је сваки члан банде имао претходно одређену функцију.Наводно, припадници групе су у својим пљачкашким походима за комуникацију користили воки-токи уређаје, али и мобилне телефоне које су бацали након изведених акција.

“Непрестано су мијењали возила и станове у којима бораве и то обично након изведене пљачке. Живјели су на високом нивоу и то само захваљујући пљачкању богатих. Једном приликом су лажним новцем купили два сата ролеx и то за 40.000 евра”, пише шпански портал.

(Независне) Фото: Архива/Илустрација 

Коментари / 0

Оставите коментар