Клизишта прекинула путну комуникацију у селу Раљаш

У Републици Српској забиљежено је даље опадање и стабилизација водостаја свих главних водотокова. Међутим, мјештани села Раљаш код Љубије  ових дана борбу воде са клизиштима док надлежни и овај пут не предузимају никакве мјере па су мјештани овог села остали одсјечени од свијета.

Република Српска 23.05.2023 | 13:56
Клизишта прекинула путну комуникацију у селу Раљаш

Обилне падавине претходних дана на подручју Љубије створиле  су неколико клизишта и одрона. Најтежа ситуација је у селу Раљаш гдје је у потпуности  прекинута путна комуникација. Тако су мјештани овог љубијског села остали одсјечени од свијета. Како сами истичу, надлежне службе су више пута обилазиле овај крај и на томе се све завршило.

Драго Дивковић, мјештанин Раљаша каже да већ данима одрон стоји на путу и да нико не предузима ништа. 

„Ту су излазили од градоначелника, начелника службе , разних комисија... Нико ништа није направио. Тендери ко фол расписани, требало се радити , ништа се урадило није. За нас никога није брига. Једноставно само обећања некаква луда која су ништа. Да су помакли један камен ја би рекао људи нешто сте направили, учинили сте нешто..." - категорично каже Дивковић.

Драган Ивељић из Њемачке иначе родом из Раљаша долази више пута током године у своје родно мјесто.

Каже да је приморан користити алтернативне путне правце преко шума и неодржаваних путева.

Из надлежног градског Одјељења  кажу да су упознати са случајем у Љубији те да је урађен елеборат санације клизишта  а процјењена вриједност радова износи 112 хиљада марака.

С обзиром на високу цијену санације, као и на чињеницу да се клизиште није смирило, одлучено је да се умјесто  дионице путног правца Љубија-Раљаш користи алтернативни путни правац којег је потребно рехабилитовати те  користити као привремено рјешење, стоји у одговору из градске управе.

(БН)  Фото:БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Грми

23.05.2023 15:40

Треба додо да туда продје на силу својим аутом и види ста народ трпи. Безобразлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко,Њемацка

23.05.2023 16:01

да сте срби поправили би вам.Залите се драгану цовицу а он це назвати милу и бице поправљено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Индјиц

23.05.2023 16:37

Смијесно објасњење. Не постоји пут до тог алернативног правца колико знам, јер управо преко овог клизиста са фотографије иде се према атернативном правцу, који је уски сеоски пут под великим нагибом, који се не користи годинама и није за ауто саобрацај, за разлику од асфалтног пута у дузини од 2.5 км од овог мјеста до краја цесте у Раљасу коју користе многи становници. Мозда постоје и други разлози сто не раде санацију? Хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ГДЈЕ СУМА

23.05.2023 16:51

А СТО НЕ КАЗУ КО СЈЕЦЕ ЛУДАЦКИ СУМУ ИЗНАД ЉУБИЈЕ. ПРИЈЕДОРСКИ ПРОФИЕТРИ НАБАВИЛИ СУ ОГРОМНУ МАСИНУ КОЈА ГУТА СУМУ ИСПРЕД СЕБЕ И САСЈЕКЛИ СВЕ СТО СЕ МОЗЕ САСЈЕЦИ. ЕКОЦИД НЕВИДЈЕНИХ РАЗМЈЕРА. ОА ДА ПИТАТЕ СНСД ГАНГСТЕРАЈ КУПЉЕНИХ ДИПЛОМА И ПОКРАДЕНИХ ИЗБОРА У ПРИЈЕДОРУ КО ТО ТАКО ПУНИ ДЗЕПОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ