Мајка убијене дјевојчице писала родитељима Косте К.

Нина Боровић Кобиљски, мајка Е. К. дјевојчице убијене у масакру 3. маја у ОШ "Владислав Рибникар", потресним ријечима обратила се родитељима дјечака који је убио њихову кћерку и још осам школских другова, као и домара школе.

Србија 23.05.2023 | 11:21
Мајка убијене дјевојчице писала родитељима Косте К.

У писму насловљеном “Родитељима нелијеченог дјечака”, она износи низ до сада непознатих детаља о животу дјеце из одјељења ВИИ2 прије масакра.

Писмо Нине Боровић Кобиљски преносимо у цјелости:

– Знате, ми више у овоземаљску правду не вјерујемо… Али се трудимо да наставимо да вјерујемо у људскост и у истину… Вјерујем да вам је добро позната чињеница да је наше одјељење ВИИ2 било једно изузетно одјељење, не зато сто је било састављено од одличних ђака, већ зато што су то била добра дјеца и добри пријатељи једни другима. Они су у школу одлазили насмијани и враћали се задовољни – започела је Нина Боровић Кобиљски.

“Добијали смо снимке како пјевају, играју”

– Сјећате се да су нам дјеца ишла заједно на језички камп у Француску… па добијали смо њихове видео снимке како пјевају поред камина, играју се на тематским вечерима и иду на излете… знате и да су се сви заједно картали и смијали у собама до касно у ноћ. Како не бисте знали, када сте пуни захвалности звали разредног старјешину и захваљивали се што вам је син тако лијепо прихваћен од стране другара у новом одјељењу у које сте изабрали да га пребаците – написала је у објави Нина.

Мајка настрадале дјевојчице је даље додала:

– Било им је прелијепо, али им је истовремено било чудно зашто једно дијете свих 7 дана спава склупчано на фотељи, умјесто у кревету, иако му је на располагању цијела двокреветна соба?! Да ли знате да је том дјетету била неопходна помоћ и вас родитеља и стручних лица? Трагедија која нас је задесила је толико страшна, болна и непојмљива, да се свакодневно боримо за удах – навела је Нина.

Додала је да ће их неке мисли доживотно морити.

– Мисли које ће нас доживотно морити су: Зашто му нисте помогли?! Зашто сте га обучавали у стрељани и код њега развијали и гајили тако језиве вјештине пуцања и убијања, док смо ми нашу дјецу водили на часове умјетности и спорта?! Ако нисте били свјесни своје улоге у незапамћеној трагедији од 3. маја 2023. године, онда бисте се морали освијестити и схватити да се нажалост овдје суочавамо са трагедијом након трагедије која поприма свјетске размјере.

Јасно нам је да јавно мњење тражи неки смисао – разлог са циљем да се овакав злочин на неки начин образложи и схвати како је до њега дошло? Да се разумијемо, вршњачко насиље је круцијална тема данашњег доба којој се мора посветити највећа пажња и брига како би се оно зауставило. Али се у овој трагедији оно није десило нити бисте смјели поново да се обмањујете и кријете иза неистине. Извињавам се, десило се на најпогубнији могући начин, али од стране вашег дјетета према нашој дјеци – навела је Нина, па додала:.

– Да ли сте свјесни чињенице да преживјели и рањени добијају животне пријетње из цијелог свијета јер ће “неко завршити оно што је започето”, у болесном убјеђењу о задовољењу правде за “малтретираног” дјечака. Ви добро знате да су га дјеца ВИИ2 наивно прихватила, пружила му руку пријатељства и то је све што су њихова златна срца могла да ураде… све друго је било на вама који сте за њега одговорни и стручним службама које су морале да задрже објективност онда када наступи родитељска слабост – написала је жена.

“Ово је вијек срама”

– Знате, 21. вијек је нажалост вијек без срама….не би требало да је у овом вијеку била срамота потражити сву стручну расположиву помоћ данашњице. Када вас опет буду питали, размислите хоћете ли поновити: “Нисам крив” или ћете макар рећи: погријешили смо нисмо знали боље…

Тада можда нисте знали, али је сада болна истина иза свих нас и требало би да можете боље…макар да кажете: “Опростите, много нам је жао, ваша дјеца ни за шта нису крива!”

Овде није у питању само лична трагедија, већ колективна трагедија једног друштва јер су страдала изузетна дјеца која су била на правом путу да постану сјајни људи и који су са несуђеним сопственим породицама требала да буду залог овом друштву. И даље се молимо за спасење ваших душа, али без признања, нема ни покајања – закључила је Нина.

(Блиц)  ФОТО: ОЛИВЕР БУНИЋ / РИНГИЕР

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Риле

23.05.2023 12:32

ГУГА И ЈАД ГОЛЕМИ..НЕ ПОНОВИЛО СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увијек се нађе

23.05.2023 14:55

размажено дериште које мисли да му је све дозвољено

Name

+

23.05.2023 12:55

БОЖЕ ДРАГИ. КОЈА ИСКРЕНА ДУША МАЈКЕ У НАЈВЕЋОЈ ЖАЛОСТИ. ОД КУД ЈОЈ СНАГА. ЉУБАВ И КАРАКТЕР, ВИЈЕРУЈЕМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Први

23.05.2023 13:44

Кривац је власт, у ирану за курвање весају а код нас промотивни спотови о курвању, све то утице на људе и породице и цини оваквим резултат

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

23.05.2023 15:08

Свака цаст за коментар. Ово је све цега се паметан стиди, тим се будала поноси.На залост такви су најгласнији.

Name

Први си у лупетању

25.05.2023 13:51

Повраца ми се од оваквих коментара. Крив је запад, Америка, Ватикан, Бог, дјаво и сви, само не ви. Утувите вец једном у те малоумне главусе, криви сте ВИ, ВИ, и само ВИ. дозволили сте да вам дјеца расту као мајмуни у прасуми, без љубави, пазње и васпитања. Родитељство је замјењено размнозавањем. Сматрате да је довољно расирити ноге и дици ону ствар а дјецу нека одгаја улица, скола, комсилук и ко стигне.. ФУЈ, гадите ми се.

Name

ТАЛИБАН

23.05.2023 13:57

Све је рецено у овоме писму Мајке настрадале дјевојцице циста ИСТИНА ово је опомена нама РОДИТЕЛљИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биба

23.05.2023 15:51

Родитељи су морали нешто да примјете код њега али вјерујем да нико не би помислио да је дијете спремно на такву гнусну ствар.Ако је неко повучен или ако се не уклапа у неку средину не мора да значи да је крволочни убица нажалост нико не може да зна шта је у туђој глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оцизо се неко изивљавао

23.05.2023 17:03

Над тим несрецним дјететом које је поцинило такав стравацин злоцин, пунио му мозак злом и психицки ломио "из неких својих интереса било које природе" зато је био и склупцан и доведено у такво психицко стање....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дане

24.05.2023 01:41

Мали је експеримент, истражите ко су им кућни пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ