Ухапшено девет особа у Српској, објављена имена

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсили су девет лица због сумње да су у претходном временском периоду извршила кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из МУП-а.

Република Српска 23.05.2023 | 08:32
Ухапшено девет особа у Српској, објављена имена

У акцији "Систем 2023", коју су извели припадници МУП-а Српске, ухапшени су Мирослав Јошић из Бањалуке, Елвис Рамић из Прњавора, Адриан Цимиротић из Добоја, Дино, Кенан и Самир Клепић из Модриче, њихов суграђанин Мирза Подгорић, те Бијељинци Јово Љубинковић и Бранко Штрбац, пишу Независне.

Оперативну акцију "Систем 2023" су реализовали полицијски службеници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Управе криминалистичке полиције у сарадњи са припадницима полицијских управа Бијељина, Добој и Бањалука.

Они су, поступајући према наредбама надлежних судова, извршили претресе на осам локација за које се утврдило да их користе лица које се доводе у везу са извршењем горе наведених кривичних дјела, истакли су у МУП-у.

- Приликом претреса пронађена су и одузета средства извршења кривичног дјела, и то рачунари, таблети, мобилни телефони, УСБ стикови, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела, као и предмети који указују на извршења другог кривичног дјела - наведено је у саопштењу.

Након завршене криминалистичке обраде, лица ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата надлежним тужилаштвима.

Срна незванично сазнаје да  ухапшене сумњиче да су кривична дјела извршили на начин што су осумњичени у претходном временском периоду путем интернета посјећивали интернет странице које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, преузимали фотографије и видео-снимке са тих страница, након чега су користећи друштвене мреже и апликације за комуникацију у више наврата дијелили односно примали тај садржај.

Према сазнањима Срне, поједина лица се сумњиче да су на удаљеним инфраструктурама креирали складишни простор за чување дигиталних података које су налазиле под њиховом контролом, након чега су на поменуте складишне просторе у више наврата складиштили садржаје дјечије порнографије.

Према незваничним подацима, осумњичени су се, осим тога, на друштвеним мрежама рекламирали да посједују фотографије и видео-снимке дјечије порнографије, а након тога су те фотографије и видео-снимке слали односно продавали другим лицима уз новчану надокнаду која се вршила путем сервиса за плаћање Пеј пал, гдје су имали своје корисничке налоге на којима су примали уплате.

(БН/Срна)  Фото: МУП РС

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

xxx

23.05.2023 08:39

ма тосу болесни људи требаих у затворену установу и лецит их

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјук

23.05.2023 09:36

таке ствари се ме објављују вец системски ресавају, безбозно друство и дрзава која стимулисе управо то модом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молим

23.05.2023 10:47

Јели мој миле?

Name

Модрича

23.05.2023 10:36

Срамота,те људе ја ттебам звати својим суграђаниима.Све у ћузу да запамте за сва времена да су деца нешто најдрагоценије у животу,срам их било све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој 2023

23.05.2023 11:06

Ја? И? Шта ће се десити са овим ликовима? Добиће до годину дана затвора (можда). Изаћи ће за 6 мјесеци и опет наставити по старом! Неки дан полицајац нам у школи држи предавање о опасностима на интернету и каже како су ухапсили више особа након што су их намамили мислиећи да че имати однос са малољетномим дјевојчицам. На наше питање колико су осуђени полицајац каже 1 годину! Хвала вам шпто штитите нашу дјецу од предатора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

23.05.2023 11:09

Све их ставити у исту челију,па .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.05.2023 12:11

Затвори марву да никад сунца не види

Name

+

23.05.2023 13:01

ЈЕДНОМ ОБЈАВИТЕ ПОЛИТИЧАРЕ, КОЈИ СУ БАД ОСИРОМАШИЛИ. ОВО ЈЕ СИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

окy

23.05.2023 15:58

Помислих неки лопови и криминаци вецег ранага али такви се недотицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некима

23.05.2023 17:06

Су покусавали и намјестити само зато сто нису Срби да приказу као да несто раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

23.05.2023 19:06

А засто се објављују имена,кад јос нису осудјени.То немају право.А кад ставе иницијале,а ми у коментарима питамо засто само иницајали,овде неки паметни казу да није заврсено судјење.Па како сад имена и презимена а тек их ухапсили???

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

23.05.2023 21:15

Треба похапсит оне болеснике који су куповали од ових продаваца

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

24.05.2023 07:01

Таквима је прије било суђење у Кини петком а родбини су предати понедјељком у теги.

ОДГОВОРИТЕ