Шта се догађа са српским путницима заробљеним на Сицилији

Путници, њих 100, који су заробљени на Сицилији после ерупције вулкана Етна су добро и збринути су, каже за Курир Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије (ЈУТА).

Србија 22.05.2023 | 16:26
Шта се догађа са српским путницима заробљеним на Сицилији

- Путници који су данас требали да се врате авионом у Србију су требали да путују летом "Аир Србије", али је пут отказан из безбедоносних разлога. У питању су углавном индивидуални путници, а имамо и три групе које су кренуле са агенцијама. Они су одмах након што се сазнало да је лет отказан добили смештај, храну. Уколико се ситуација не смири, разматраће се опција да се они врате некако трајектом до Барија или Рима, организоваће се њихов повратак. Ипак, требало би да се ситуација стабилизује и да се успостави нормалан авио саобраћај - каже Сеничић.

Иначе, вулкан Етна, најактивнији вулкан у Европи, прорадио је у недељу и избацио пепео на Катанију, највећи град на истоку Сицилије.

Италијански Национални институт за геофизику и вулканологију (ИНГВ) саопштио је да облаци и кишни дани ометају праћење ерупције, која је некада спектакуларан приказ ватре и лаве.

- Пепео је пао на Катанију и на један град на обронку планине Етна. Није било извештаја о повређенима. Мониторинг је забележио доказе о појачавању активности подрхтавања последњих дана - саопштено је у институту.

(Курир) Фото: ЕПА Ориетта Сцардино, Тамара Трајковић

Коментари / 0

Оставите коментар