Поново одгођено суђење Зељковићу и осталима

Иако је Окружни суд у Бањалуци за данас најавио наставак суђења за "корона уговоре" против Бранислава Зељковића, бившег вршиоца дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске и још четворице оптужених, наставка није било, због здравствених проблема оптуженог Славка Бојића, директора фирме "Процонтрол" из Бањалуке.

Република Српска 22.05.2023 | 13:05
Поново одгођено суђење Зељковићу и осталима

Уз  Зељковића и Бојића, у овом предмету оптужени су и директор фирме "Промединг" из Лакташа Драган Дубравац, те власник Туристичке агенције "Травел 4 фун" Саша Марковић, као и Сани Црљић, бивши директор бањалучке фирме "Синекс лабораторија".

У судници се могло чути да је Бојић имао трећи мождани удар, те да је оперисан у Њемачкој. Из Њемачке се јавио својим браниоцима и навео да му слиједи бањско лијечење.

Бранилац Александар Јокић потврдио је да Бојић није ту из здравствених разлога, те да, према обавјештењу које је послао одбрани, неће моћи да присуствује шест мјесеци.

Предсједник судског вијећа Драган Улетиловић је, међутим, рекао да му то није јасно, будући да према документацији којом Суд располаже, боловање траје шест седмица.

Јокић је појаснио да се према њемачком закону боловање може максимално одредити шест недјеља и да се може продужавати.

"Одбрана ће доставити сву документацију и неће се протививити медицинском вјештачењу Бојића уколико има дилеме по питању његовог здравственог стања", рекао је Јокић.

Тужилац Сања Тадић-Стојисављевић предложила је медицинско вјештачење оптуженог како би се утврдила његова способност да прати суђење.

"Његово здравствено стање може да утврди струка, а не ми. Није нам у интересу да се без оправданог разлога предмет одуговлачи. У документацији стоји да он није способан за физичке актовности. Да ли је он способан за присуствовање суђењу? Струка би се могла изјаснити. Предлажем вјештачење о његовој способности", рекла је Тадић - Стојисављевићева.

Судија Улетиловић потом је, до даљњег пролонгирао наставак суђења, а одбрани Бојића дао је рок од осам дана да достави неопходну документацију.

"Сагласан сам, у року од осам дана ћемо доставити сву документацију", рекао је бранилац Јокић.

Подсјетимо, суђење у овом предмету је почело 6. фебруара ове године, али већ након неколико рочишта долази до паузе због Бојићеве болести.

Подсјећања ради, према тврдњама Тужилаштва, цијене медицинске опреме коју је у пандемијско вријеме набављао Институт енормно су увећане, па су тако као примјер навели маске, које су, тврде, набављане за 0,36 КМ, а Институт их је на крају плаћао 6,90 КМ по комаду.

(Независне) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Бањалуцки

22.05.2023 13:34

Покупили паре и бас их брига, узивају и сегаце се са Тузилаством. Или народски рецено, спрдају се са дрзавом. Овако мозе у недоглед да иде док не помру сви а до тада су на слободи и несметано узивају и раде. Пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

22.05.2023 18:27

Украо паре,па га пустили у Њемацку. Сто није на УКЦ отисао? Тамо су све струцњаци.

Name

Ђуро

22.05.2023 13:43

Каква је то спрдња са суђењем имате ли изере срама и морала Ил су криви или нису шта изводите лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

22.05.2023 13:52

Не може ср њему судити док на сиђуње не дође и Стевандић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

22.05.2023 14:04

Ха ха ла он је кључни сведок у случају Зељковић око преноса новца и фактура.А медјународна правна помоћ ,да се уступи да га саакушају њемачки истражиоци или прависуђе.????Све се може ако постоји воља и интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

22.05.2023 14:11

Тај процес је фарса .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ф

22.05.2023 14:19

Шта се чека

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

22.05.2023 14:31

Брука од суда у Српској они ће бити осуђени тек када СЕКТА падне са власти дотле Народе паси загађену траву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахсхаха

22.05.2023 14:44

Хахахахаха!!!! Раде ли га радее!! Корумпирани квази политицари калигуле 20 и 21 в8јека на брдовитом стевандиц лети у Београд да се застити испод скута вуцица ! Црна земљоооотвири се!! Има ли правне дрзаве и одблокираног правосудја од партијаса корумпираних на видикууу????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

22.05.2023 14:50

Још ће и одштете добити од корумпираног правосуђа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

22.05.2023 15:48

Цуј у њемацкој.Па сто не лезите на том фамозном клиницком центру.Барем ми из породице знамо која му је звака.Изварао је сопствену породицу.Цовјек који не воли ни самог себе.Сељо гладни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није крив!

22.05.2023 16:18

Пустите цовјека, ионако је судство у стецају, ста ту има да се полемисе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ста

22.05.2023 21:10

Може се његов случај раздвојити а осудити ове друге. Јер ова игра прво ја болестан па кад крене онда ти мало болестан и док се изређају оде све у застару.