Фејсбук мора да плати рекордну казну у Европи

Фејсбук ц́е бити кажњен са више од 746 милиона евра и биће му наређено да суспендује пренос података у САД у тренутку када се Ирска Комисија за заштиту података припрема да казни ову друштвену мрежу због руковања корисничким информацијама.

Свијет 22.05.2023 | 12:28
Фејсбук мора да плати рекордну казну у Европи

Казна, о којој је први извијестио Блумберг, требало би да буде потврђена данас и постац́е рекорд за кршење опште регулативе ЕУ о заштити података, јер ће надмашити 746 милиона евра које је Луксембург узео од Амазона 2021. године, пренио је британски лист “Гардијан”.

Очекује се да ц́е Ирска Комисија за заштиту података, која је водец́и регулатор приватности за Фејсбук и његовог власника Мету широм ЕУ, паузирати и пренос података европских корисника Фејсбука у САД.

Мало је вјероватно да ц́е пресуда одмах ступити на снагу.

Очекује се да ц́е Мета добити грејс период да испоштује одлуку, што би могло да помјери суспензију на јесен, а очекује се да ц́е компанија уложити и жалбу на одлуку.

(Тањуг)  Фото:Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нека

22.05.2023 14:48

ПЛАЦА ИМА СЕ МОЗЕ СЕ ПЛАТИТ !!! Ма ста је та сума за фејс.😁

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

23.05.2023 01:01

А ста це бити са мојим слуцајем корисцења података са мог телефона и уградзена перманентна "гпс" навигација за моје кретање(гпс цитај градске пословне слуге). Мах није ни то толико страсно, волим моје фанове, ха ха, а успут се мозе и добро играт са њима, бар ми није досадно,ха ха

ОДГОВОРИТЕ