Сједнице НС РС се одржавају када Додик има интерес

Предсједник Листе За правду и ред Небојша Вукановић каже да је већ седми мјесец како је конституисана НС РС, а да смо имали само двије редовне сједнице.

Република Српска 22.05.2023 | 11:57
Сједнице НС РС се одржавају када Додик има интерес

"Сједнице се одржавају искључиво кад има неки интерес Милорада Додика и када је он закаже", рекао је Вукановић, и поручио да је Ненад Стевановић неуставни предсједник Народне скупштине.

Он сматра да власт не жели да се расправља о Алумини и раду "Електропривреде", као и задужењу Републике Српске.

Вукановић каже да се дешава и пренос надлежности на начин да је контакт тачка за међународне пројекте била у Министарству просторног уређења, грађевинарства и екологије а да је то сад пренесено на Сташу Кошарца.

"То се дешавало преко бивше министарке Сребренице Голић која је награђена мјестом председавајућег у Вијећу народа Републике Српске", рекао је Вукановић.

Вукановић каже да Влада Републике Српске у вријеме кад нема новца да исплати основна давања,  од тајкуна купује пословне просторе по вишеструко већим цијенама. У питању је, каже Вукановић, пословни простор који Републичка управа цивилне заштите купује од Бојана Рогулића за 10 милиона марака.

"Само да кажем да је Рогулић ратни тајкун, који је богатство стекао као Додик и Митровић", рекао је Вукановић.

"Додик путује у Русију да би се још једном сликао са Путином. Сад покушава да добије мали руски кредит који неће добити јер Русија сада има важнијег посла", рекао је Вукановић.

Предсједник Листе За правду  и ред је упитао министра унутрашњих послова Синишу Карана: да ли је тачно да је ухапшен због вожње у алкохолисаном стању?