Ескобар: Отворени Балкан прилика за Црну Гору

- Специјални изасланик Сједињених Америчких Држава Габријел Ескобар рекао је да на иницијативу Отворени Балкан гледа као на прилику за Црну Гору и за регион у погледу економске интеграције.

Регион 21.05.2023 | 14:40
Ескобар: Отворени Балкан прилика за Црну Гору

Ескобар је то рекао у интервјуу агенцији МИНА, а у Подгорици је боравио поводом заклетве новоизабраног председника Јакова Милатовића.

Ескобар је поновио да ће САД подржати све иницијативе које приближавају Западни Балкан Европи, као и иницијативе које приближавају државе региона међусобно и које су отворене за све њих. 

“Другим ријечима, док год је Отворени Балкан у потпуности усклађен са Берлинским процесом, не видим разлог да му се супротставимо и подржавамо га”, казао је Ескобар. 

То, како је додао, не значи да САД мање подржавају Берлински процес или Заједничко регионално тржиште. 

“Док год се залажу за исте ствари, нема разлога да их не подржавамо. И ако двије, три, четири или пет држава одлуче индивидуално да иду ка неким од тих приоритета из Берлинског процеса, зашто бисмо их заустављали ако желе да се унапријед припреме? То је у реду, али то мора да буде у складу са Берлинским процесом”, рекао је Ескобар.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тразите ви

21.05.2023 15:50

Прилику за пљацку а не та ЦГ или било кога другога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето шверца слободног!

21.05.2023 22:44

То да буду отворене границе за шверц и дрогу??? Бас ово странци стварају непотребне компликације. Умјесто да поједноставе да се брзе идé ка ЕУ они нас заплецу убторове.

Name

Па

21.05.2023 16:03

засто да имамо висе процеса кад имамо Берлински и нама доста и превисе. Који је пвај муљатор, прави мафијас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прилика је

22.05.2023 18:24

Да се ти покупус на вријеме и разгулис одакле си и досао право ономе ко те и послао па тамо ријесавајте своје неријесиве проблеме, ми цемо своје ријесити.

ОДГОВОРИТЕ