Хрватска: У паду авиона погинули сви путници

У холандском авиону који је пао на Малој Капели погинули су сви путници, највјероватније троје, колико их је било по плану лета, потврђено је данас у увиђају на мјесту пада авиона "Циррус 20" који спроводи карловачка полиција и главни ваздухопловни истражитељ.

Регион 21.05.2023 | 14:18
Хрватска: У паду авиона погинули сви путници

Како је данас извијестило Државно правобранилаштво Хрватске, "у шумовитом дијелу Мале Капеле на подручју града Огулина траје увиђај и утврђивање свих околности пада авиона 'Циррус 20'", пренио је портал Индеx.хр.

Главни ваздухопловни инспектор Данко Петрин је са мјеста несерће рекао  за Хину да су сви путници у холандском авиону погинули, те да је авион јако оштећена олупина која је осим механичких остећења додатно уништена и у пожару.

Он је додао да се сада ради увиђај на терену, након чега ће услиједити прикупљање података.

"Треба да добијемо податке од контроле летења, комуникацију коју су имали са пилотом, радарске и друге податке и онда ћемо добити комплетну слику и надамо се, одговор на питање шта и зашто се то догодило", рекао је Петрин.

Он је одбацио као нагађање тврдњу да је узрок пада авиона лоше вријеме јер се они "руководе само чињеницама, а лоши метеоролошки услови не значе аутоматски да су они узрок пада авиона".

Петрин је, такође, потврдио да се ради о холандском авиону у којем су по плану лета била три путника из Холандије, а да ли је тако и ко су путници утврдиће се кроз обдукцију која треба да пружи одговоре и о идентитету жртава и о тачном времену и узроку смрти.

(Тањуг) Фото: ПИXСЕЛЛ

Коментари / 0

Оставите коментар