"Ситуација на граници преко које долази до сукоба"

Председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас, поводом полагања заклетве градоначелника Северне Митровице, да је безбедносна ситуација на КиМ достигла максималну границу, преко које долази до сукоба. 

Србија 20.05.2023 | 09:12
"Ситуација на граници преко које долази до сукоба"

Дрецун је за РТС рекао да је у току процес минирања дијалога од стране Приштине уз подршку земаља Квинте, потпуно одбацивање Нацрта статута Заједнице српских општина који је урадио Управљачки тим и увођење у игру "некакве Куртијеве самоуправе за Србе", чија је суштина заправо да се призна лажна држава Косово од стране Београда.

Истовремено, навео је Дрецун, Курти покушава да успостави пуну и апсолутну контролу над севером Косова у два правца - један је административни, тако што ће запосести четири општине на северу после фарсичних "назови избора", а други правац је право полицијско војно запоседање севера Косова. 

Упозорава да је опасно то што у Приштини наговештавају да ће завршити процедуру отварања моста на Ибру у Косовској Митровици и то што људима почињу да скидају таблице са аутомобила који нису пререгистровани, да наплаћују и казне.

"Посебно је опасно што припремају други део реализације њиховог плана, уз подршку Квинте, а то је право полицијско војно запоседање севера Косова. Већ су стационирали припаднике специјалних параполицијских јединица на северу Косова, донели су одредбу такозване владе о експропријацији српске земље у општинама где намеравају да праве нове базе", указује Дрецун.

Оценио је да је безбедносна ситуација достигла максималну границу, преко које долази до сукоба.

"Српски народ мора да реагује на угрожавање основних људских права, али и опстанка на северу Косова и Метохије", закључује председник Одбора за Косово и Метохију.

(Тањуг) Фото: ФоНет

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

јааааа

20.05.2023 07:40

Ма само удри шиптарску гамад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

20.05.2023 09:24

НЕЗНАМ ЗАШТО ВУЧИЋ ПРЕГОВАРА СА ТИМ КРИМИНАЛЦИМА ЛАЈЧАКОМИ ОСТАЛОМ БАГРОМ КАКО ИХ ВИШЕ НИЈЕ СРАМОТА ЛАГАТИ. НЕТРЕБА ПРИЗНАТИ КОСОВО ПРОМЈЕНИЋЕ СЕ НЕШТО У СВЈЕТУ БАР ЗА 50 ГОДИНА И ОНДА ТЕ ЗЛИКОВЦЕ ШИПТАРЕ ПОЧИСТИТИ НЕМА ДРУГЕ ПОСЛАТИ ИХ ОТКУД СУ ДОШЛИ ,ТО ИМ ЈЕ ТИТО ПРЕЋУТНО ДОЗВОЉАВАО ДА СЕ НАСЕЉАВАЈУ НА КОСОВО. ГАДОВИ НЕМАЈУ НИ ЈЕДАН КУЛТУРНИ СПОМЕНИК ПА СВОЈАТАЈУ НАШЕ И РУШЕ ИХ. ТО НИСУ ЉУДИ НЕГО ОНИ ПРАЉУДИ, ОВО ЈЕ НЕШТО НАЈЉЕПШЕ О ЊИМА ЧЕГА АСЕ СЈЕТИ.

Name

Па

20.05.2023 09:02

Дрецуне никад ти нећеш на зелену грану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

20.05.2023 09:10

Курти је само изврсилац интереса њемацке,енглеске, америке. Осстале земље тзв запада следе фасистицку политику истих. Вец испробано у распаду Југе а сада покусај да се растури Србија.Неце моци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.05.2023 09:46

Ајд реци нам рецепт, како це моци

Name

Р.

20.05.2023 14:38

Јадни су срби које такви стите.