Данас претежно облачно вријеме уз сунчане периоде

 У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће преовладавати претежно облачно, уз сунчане периоде, али и локалне падавине које ће изостати једино на истоку.

Република Српска 19.05.2023 | 09:48
Данас претежно облачно вријеме уз сунчане периоде

На југу и истоку ће бити више сунчаних периода и топлије вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен источни вјетар.

Максимална температура ваздуха од 16 до 23, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, а у Херцеговини сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница један, Чемерно шест, Хан Пијесак и Калиновик седам, Соколац, Кнежево и Мраковица осам, Мркоњић Град, Дринић и Шипово девет, Сарајево, Сребреница, Гацко и Рибник 10, Тузла, Бихаћ, Нови Град и Мљечаница 11, Бањалука, Добој, Приједор, Зворник, Вишеград, Србац, Фоча, Рудо и Билећа 12, Бијељина и Невесиње 13, Требиње 14, Неум 16 и Мостар 18 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Требињу - четири литра по метру квадратном, а у Бијељини, Сребреници, Хан Пијеску и Мраковици три. 

(Срна)  Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борко

19.05.2023 09:19

Не знам на које сунце мисле. То неко владино сунце посто оног са небеса не видимо ни на видику од облака. А како је тмурно могуца је прије киса. Али ако је влада наредила да се народу уљепса дан онда јој од свег срца хвала, сто нам дала једна њива мала.

ОДГОВОРИТЕ