Попустио савски насип у Сиску, ево шта је потопљено

- Савски насип у Сиску је попустио и вода је потопила комплекс Удружења за терапијско и рекреационо јахање.

Регион 18.05.2023 | 11:07
Попустио савски насип у Сиску, ево шта је потопљено

"Морамо спасити коње. Потопљени су нам сви документи и све што имамо. Радимо 20 година на изградњи овог удружења, а сад смо све изгубили", рекла је секретар Удружења "Кас" Анита Трстењак.

Зоран Ђуроковић из "Хрватских вода" рекао је да је у Сиску попустило шест бокс-баријера и да је испрано основно тло за које су, како је додао, знали да није добро.

Он је појаснио да се због огромне количине кише није стигла извршити стабилизација која је била предвиђена у пројекту санације, преносе хрватски медији.

Ђуроковић је потврдио је да се ради о дијелу насипа оштећеном у земљотресу који је погодио Банију.

"Стотину припадника Хрватске војске упућено је на локацију заједно са снагама `Хрватских вода` и вјерујем да ће у релативно кратком року санирати оштећење у том дијелу насипа", рекао је Ђуроковић новинарима у Карловцу.

Он је истакао да се морају фокусирати на петрињске насипе, гдје су биле пукотине усљед земотреса и гдје је највише времена потрошено да би се извршила њихова стабилизација како би наредни дан-два спремно дочекали велики водени талас ријеке Купе.

Хрватски премијер Андреј Пленковић стигао је јутрос у Карловац, за који је рекао да је одбрањен, поготово дијелови који су раније били у најгорој ситуацији.

"Можемо рећи да је ситуација у овом тренутку под контролом. Пратимо ситуацију у другим жупанијама, посебно Сисачко-мославачкој", рекао је Пленковић и додао да је у овом тренутку у Костајници сложена ситуација.

(Срна) Фото: Сисак.инфо

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србо

18.05.2023 10:10

Слушам сад вијести , људи живе крај Уне а немају чизме , а камоли рибарске да може изаћи.

ОДГОВОРИТЕ