Данас претежно облачно вријеме са кишом и вјетром

 У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће преовладавати претежно облачно, са кишом која ће се премијештати од сјевероистока ка сјеверозападу.

Босна и Херцеговина 18.05.2023 | 09:01
Данас претежно облачно вријеме са кишом и вјетром

На југу ће бити промјенљиво облачно и топлије, уз сунчане периоде, а средином дана ће понегдје доћи до развоја облака који доносе краткотрајне пљускове.

Поподне и увече доћи ће до постепеног разведравања од истока према западу.

Дуваће слаб на сјеверу до умјерен западни вјетар, у осталим предјелима слаб до умјерен сјевероисточних смјерова.

Максимална температура ваздуха од 11 до 16, на југу до 22, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос на југу Херцеговине преовладава претежно ведро, а у остатку земље облачно вријеме. На истоку и сјевероистоку пада слаба киша.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница два, Хан Пијесак, Мраковица и Кнежево пет, Соколац и Дринић шест, Мркоњић Град, Калиновик и Чемерно седам, Шипово осам, Бањалука, Сарајево, Сребреница, Градишка и Рибник девет, Бијељина, Добој, Приједор, Зворник, Гацко, Србац и Нови Град 10, Рудо 11, Фоча, Невесиње и Вишеград 12, Требиње и Билећа 14 и Мостар и Неум 16 степени Целзијусових.
 
Највише кише у протекла 24 часа пало је у Фочи - 24 литра по метру квадратном, у Кнежеву 16, на Хан Пијеску 15, У Зворнику, Вишеграду и Калиновику 13.

У Бијељини и Рибнику пало је 11 литара по метру квадратном, у Добоју, Сребреници, Мркоњић Граду, Шипову и Рудом осам, у Дринићу седам, у Новом Граду пет, у Бањалуци, на Сокоцу и Мраковици четири, у Српцу три и у Градишци и Мљечаници два.

(Срна) Фото:  Профимедиа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Корослав

18.05.2023 11:17

Јер озбиљно Јели то кажу ?^ то значи???.

ОДГОВОРИТЕ