Констракта о Евровизији: Лорин је учинила такмичење неправедним!

У суботу је одржано престижно музичко такмичење Песма Евровизије 2023, где је Шведска тријумфовала и освојила прво место.

Забава 16.05.2023 | 20:25
Констракта о Евровизији: Лорин је учинила такмичење неправедним!

Шведска представница Лорин фасцинирала је публику и жири изведбом песме "Таттоо", која је наишла на широко признање стручњака. Шведска је добила укупно 340 поена од стране жирија, од чега су чланови стручног жирија из 15 земаља доделили највећи број поена овој земљи.

 

Иако је фаворит публике био фински представник Каарија, који је одушевио фанове својом песмом, жири није био исте одлуке. Каарија је од жирија добио само 150 поена, док је од публике добио изванредних 376 поена. С друге стране, Шведска је од публике добила 243 поена.

Lorin
ФОТО: ЦХРИСТИНЕ ОЛССОН / АФП / ПРОФИМЕДИА

Наш представник из Србије, Лука Блацк, наступио је храбро на овогодишњој Евровизији, али заузео је 24. место од укупно 26 земаља које су се такмичиле те вечери. Ипак, Лука је успео да се пласира у финале..

Ана Ђурић Констракта, прошлогодишња представница Србије на Евровизији, изразила је задовољство Лукиним пласманом и истакла да је улазак у финале био постигнуће само по себи.

- Мене су изненадили резултати. Оно што је супер је да је Лука ушао у финале. То је и мени био циљ прошле године само да се уђе у финале, па ћемо после лако. Можда ћемо у неким тренуцима мислили и да ћемо и више да се котирамо судећи по томе како је публика реаговала на Лукину песму и како је био подржаван у тој Евровизијској заједници. Мада све у свему мислим да смо се добро представили и Лука је имао јако лепе интервјуе које је урадио у међувремену. Ја сам задовољна, иако сам очекивала да ће на крају бити другачији распоред поена - рекла је Констракта.

Констракта је такође прокоментарисала и остале наступе на такмичењу. Изразила је симпатије према наступу Словеније, описујући га као непретенциозан и похваливши чланове групе као симпатичне момке. Такође је истакла да је очекивала да ће фински представник имати већи успех с обзиром на подршку коју је имао од публике.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2023-05-16/05162023064806.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="1501" />

Ипак, Констракта је изразила незадовољство што неки ранији победници поново учествују на такмичењу.

- Постоји тај несклад како је публика гласала и онога како је жири гласала. Финац је рецимо био миљеник публике и однео је више поена, међутим, жири је препознао Лоринину песму као нешто што завређује пажње. Ја лично нисам љубитељ тога да се неко ко је већ победио на Евровизији тамо поново појави, будући да постоји та пристрасност публике у старту. То наравно доводи до тога да то такмичење више није толико фер - рекла је Констракта.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар