Јашар Ахмедовски о последњем сусрету са Ипчетом

Легенда југословенске сцене Јашар Ахмедовски, многобројним хитовима је малтене неизоставан са било ког весеља.

Забава 16.05.2023 | 17:35
Јашар Ахмедовски о последњем сусрету са Ипчетом

Његове песме имају и другу ноту, о изгубљеним љубавима, нема особе која страствено није уважавала сваки стих који изусти у песмама.

 

Такође, његов брат Ипче је остао упамћен као легенда, за поједине зналце је имао најтачнији и најлепши глас који се памте са ових простора.

Jašar Ahmedovski
ФОТО: ИВАНА СТЕВАНОВИЋ

Само неки од хитова који су обележили каријере Ипчета и Јашара: "Једној жени за сећање дуго", "Венчајте ме са њеном лепотом", "Исплачи се, биће ти лакше", "Еј ноћи сестро моја", "Волесмо се само једно лето", "Била си девојчица година мојих".

Јашар је гостовао на Курир телевизији у емисији "Сценирање" када је споменуо брата и присетио се последњег тренутка са њим.

- Време не односи бол, али га смањује. Када би таква бол трајала константно, човек не би могао да живи. Вечна је бол свакако. Те ноћи је требало да се видим са њим у једном кафићу. Међутим закаснио сам, био сам код једног композитора који ме је задржао. Ипче је тада отишао из кафића и ето. Ујутру сам чуо ту вест. Од тог дана живот је сасвим другачији - рекао Ахмедовски, па се осврнуо на карактер Ипчета:

- Он је сасвим другачији, тотална контра од мене. Био је потпуно онако опуштен, а ја водим рачуна о свему. Са свима је био дружељубив, види човека први пут и креће да се грли са њим. И сада млада публика, као да га познају у душу и карактер. Био је сасвим обичан, темпераментан, сладак, вансеријски певач. Шта је све изводио са својим гласом и око високих тонова, а никакву гримасу није правио.

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар