За Јединство: У Моззарт дресовима до нових побједа

Фудбалски клуб Јединство из Сувог Поља код Бијељине ове године слави 60. рођендан. Тим поводом на поклон су им стигли нови Моззарт дресови. Жеља им је да у овој опреми забиљеже бројне побједе, али и да клуб прослави још много јубилеја. 

Република Српска 15.05.2023 | 18:53
За Јединство: У Моззарт дресовима до нових побједа
-Наши играчи су се одушевили овим гестом компаније Моззарт. Чим су нам стигли дресови, заиграли смо у њима утакмицу. У узбудљивом мечу у гостима било је тијесно, па смо одиграли неријешено. Мислим да нико нема љепше дресове од наших фудбалера, па се надамо и да ће нам донијети нове побједе- каже Бојан Ивановић, предсједник ФК Јединство Суво Поље, Бијељина. 
 
У богатој историји у клубу памте веће успјехе на такмичењима широм бивше Југославије, а протеклу деценију такмиче се искључиво у Четвртој републичкој лиги. Поједини играчи су се управо из овог клуба отиснули у тимове широм БиХ, али и у региону. 
 
 
Тренутно окупљају преко 60 играча – око 30 сениора и исто толико младих фудбалера, узраста од пет до 13 година, у омладинском погону у оквиру њихове Школе фудбала. 
 
Сениори се у новим Моззарт дресовима такмиче у Подручној лиги Семберије, односно Четвртој лиги Републике Српске, гдје су трећи на табели.
 
Иако високо котирају у својој лиги, амбиција за виши ранг, за сада, немају. 
 
 
Довољно им је, кажу, да се такмиче на овом нивоу и да клуб настави да траје доласком млађих нараштаја. 
 
Клуб се самостално финансира захваљујући ентузијазму и љубави чланова екипе према фудбалу и свом тиму. Помоћ понекад добију од Града, ресорног Министарства, а ту су и пројекти на које аплицирају за средства за рад. Опрема која им је, поводом јубилеја, стигла из Моззарта посебно их је изненадила и обрадовала. 
 
(ПР)