Ако се не ријеши проблем - слиједе нови протести

Руководство Рудника и термоелекетране Гацко одржало је састанак са предстваницима Мјесне заједнице Наданићи, који су прошлог четвртка организовали мирне протесте због, како су тада навели, тровања пепелом из димњака РиТЕ Гацко.

Република Српска 15.05.2023 | 15:27
Ако се не ријеши проблем - слиједе нови протести

На овом састанку обје стране изнијеле су своје ставове, а како су навели становници Наданића до ријешења проблема са пепелом неће доћи у скорије вријеме због чега би могло доћи до нових и масовнијих протеста.   

Како је истакао Синиша Милошевић представанци Мјесне заједнице Наданићи изнијели су своје ставове генралним директору Максиму Скоку и његовим сарадницаима, а то је да ће организовати нове протесте уколико пепео почне поново засипати то насеље и цијелу општину Гацко.

- На самом почетку ја сам изнио став наше делегације да ће нама оријентир бити димњак РиТЕ Гацко. Уколико видимо, пошто још није кренула са радом,  да иде дим И пепео како је ишао задњих стотињак дана одмах ћемо кренути у протесте – истакао је Милошевић.

Да ли постоје ријешење за овај проблем покошали смо сазнати И од генаралног директора РиТе Гацко Максима Скока. Он се ни овај пут није јављао на наше позиве, док је предстваницима Наданића рекао да проблем са пепелом неће бити ријешен у скорије вријеме. 

- Рекао нам је да то не може да иде све преко ноћи. Када би сад фабрика која проитзводи електро филтере почела са радом, да их не би направила за годину дана. Значи проблем РиТЕ Гацко не може ријешто ни за дане, мјесеце, изгледа године. Ми нећемо сигурно толико чекати. Изнијели смо свој став и стојимо иза тога – додао је Милошевић.

Мјештани Наданића кажу да имају подршку и других мјесних заједница из општине Гацко, али да још увијек чекају разговор са начелником те локлане заједнице  Огњеном Милинковићем који се и даље не оглашава о њиховим захтјевима.  

(БН)  Фото: БН

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Младен

15.05.2023 13:49

Спрдатесе сами са собом,ко нови протести,овце једне гласајте опет за секту,или сеелите сви колективно у Лактасе,око.нове згрде електропривреде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

15.05.2023 14:26

Није вам то од јуче већ од самог почетка рада ТЕ. Има више 40 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

15.05.2023 14:42

Ријешиће то Додик и снсд за једно 50 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одсељење и пресељење

15.05.2023 16:03

Омладина је отишла или одлази, становништво је оболело или непрегледан и. Здравих нема. Чернобил ради до посљедњег резистентан.

Name

Татар

15.05.2023 17:23

То је намеран и циљано порез нашег генерала.

Name

Мока

15.05.2023 15:48

Засто се Гацани не обратите вољеном водји Дудуку он је нацинално благо Р.Српске,гласате за њега а видимо како ви помазе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

15.05.2023 16:40

Ма доста висе тих протеста, каф ће овај народ глупи схватити да без адвоката и тужби нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

17.05.2023 05:54

Идеалисто! Какви адвоксти и какви судови? Ако је Законом дозвољено судијама и тужиоцимс да не одговарају за свој рад, о чему се онда може говорити? Знате ли колико је у процентима донешено пресуда против судија, тужилаца или адвоката заједно? Уостслом, да то није тако они би сами, како по слижбеној дужности, тако и као сваки други грађани морали већ поднијети кривичне пријаве, а не мирно посматрати све ово! Знате ли колико би тајао тај процес све и да се поднесе тужба? Зашто, уосталом, Ви не поднесе кривичну пријаву или тужбу, ако стварно вјерујете у оно што пишете?

Name

Пп

15.05.2023 18:44

Угасит це се 2025 свакако немојте се секирати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

15.05.2023 18:57

Чуј изјаве, не може се ријешити за мјесец, годину??!! Па да ли сте нормални? Онда затворите, док не ријешите проблем. Филтери морају бити исправни, ваљда вам у дозволама пише, али очито свугдје исти криминал. Добију еколошку дозволу, грађевинску и употребну, а на терену ништа није урађено. Играју, свјесно, на соцјалну карту. Становници запослени, бунити се не смију, а што умиру нема везе.Гдје надлежно министарство, инспекцоја ....и питамо се што народ обољева и умире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРГУР МИТАР ГАЦКО

15.05.2023 19:45

ЉУДИ! ЗАШТО ОД МУВЕ ПРСВИТИ МЕДВЈЕДА! ТРЕБА САМО СТУПИТИ У КОНТАКТ СА ИЛИЈОМ СТЕВАНОВИЋЕМ КОЈИ ИМА ВЕЛИКО ИСКУСТВО И ЗА ВРЛО КРАТКО ВРИЈЕМЕ РЈЕШЕЊЕ ЈЕ ТУ. АКО СЕ УЛОЖИ ПОТРЕБАН НАПОР, МОЖЕ У ПАР НАРДНИХ МЈЕСЕЦИ! ДАКЛЕ ПИСТИТИ ПРАЗНЕ ПРИЧЕ ЈЕР ОВО НИЈЕ СТВАР ПОЛИТИКЕ НЕГО ТЕХНИКЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре митат

15.05.2023 22:25

Нема те технике која мозе да рјеси бахате,неструцне и нискоморалне људе који добијају плате да руководе и воде посао а никакве посљедице и одговорност за свој немар,неструцност и неодрзив рад немају!Оцигледно је да се та фабрика затвара само ни ту немају морала па да то и казу људима,јер неки су постено радили и нису стекли енормне цифре на овај или онај нелегалан нацин.надам се да це дрзава ипак урадити савјесно како би се макар нека правда постигла,а то је покренути поступке против свих оних који су ту фабрику довели до тога да не мозе да ради ако не унистава све избацивањем стотина хиљада тона пепела мјесецно.Паре одговорним лицима (које ионако нису стекли постено) одузети и дати народу гацка који је претрпио свакакве недаце због разних болести проузрокованих крсењем свих еколоских закона руководецих људи те фабрике!За примјер свим несавјесним пословодјама и директорима РС по заслугама редом позатварати!

Name

Гатско

15.05.2023 19:56

Подрска за ове људе.Све су у праву ако ови нељуди наставе на трују сви на улицу.Нема овим ублехасима без народа ниста.Напокон и то да се до краја истјера,да се види ко је униставао гигантско предузеце и довео до овог стања.Тузбе ако се покрену и за то има основа сигурно ито треба да се позову сви градјани а нароцито они цији су цланови породица или они сами оболили од болести цији је потенцијални узрок ово тровање има годину дана, да се трази одговорност и обестецења!Све то треба да се ради одмах цим наставе са испустањем хиљада Тона пепела на градјане и насу дјецу,јер сутра вец мозд бити касно.Нису људи за вријеме рата гинули,рањавани и исли мрзнут и стављат главу у торбу да им дјецу данас убијају и трују појединци зељни позиција и пара,које нису заслузили ни по постењу ни по људском, а нароцито не по знању и струцности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знатеону

15.05.2023 22:36

Ал су га оправили свака им цаст! Теско тим људима тамо, слика говори довољно!Нисам сигуран да се овако несто мозе видјети било гдје у свијету данас. А ста казе тај директор нема везе а?Па да суво злато из ње испада не би је потпалио!Цувајте брацо здравље то када се једном изгуби паре и злато вам неце помоци!

ОДГОВОРИТЕ