Палата објавила слику краља Чарлса са насљедницима

Бакингемска палата објавила је јуче поподне два нова портрета у част недавно одржаног крунисања Чарлса ИИИ и његове супруге краљице Камиле. На једној од тих слика британски краљ позира са својим наследницима. Слика је наставак портрета из 2016. године који је окарактерисан као један од разлога породичних сукоба који су уследили након објаве те фоотграфије.

Вијести 13.05.2023 | 20:50
Палата објавила слику краља Чарлса са насљедницима

На новом портрету британски краљ Чарлс ИИИ налази се поред сина принца Вилијама, принца од Велса и унука принца Џорџа Александера Луја, који су следећи у низу наследства круне, иза њих је у тој линији принц Хари који се 2020. одрекао службених дужности.

Слика је забележена у дворани Бакингемске палате, Чарлс ИИИ носи краљевску одећу, седи на једној од престолних столица из 1902. године, те столице биле су направљене за у то време будућег бриотанског краља Џорџа ВИ и краљицу Мари, за крунисање краља Едварда ВИИ.

Џорџ је позирао у униформи пажа - ово одело носио је и на крунисању свог деде обављајући поменути задатак. Вилијам је био у свечаном огртачу.

Фотограф Хуго Бурнанд рекао је за Хелло! часопис да је било "важно снимити ову слику".

"Доста сам истраживао архиве претходних крунисања и нисам видео било какву слику која приказује линију наследства. Иако смо видели слике краљице, у то време принца Чарлса, принца Вилијама и принца Џорџа, никада их нисмо видели у престолној дворани са свим регалијама.

Има доста формалности у тој слици. Али мислим да сам успео да прижаем суштину појединаца у исто време, што по мом мишљењу није само историјски документ већ и портрет".

Фотографија подсећа на слику краљице Елизабете Друге, Чарлса, Вилијама и Џорџа из 2016. године, та слика је забележена поводом њеног 90. рођендана. Након објаве те фотографије, писало се да је слика засметала Харију јер је "избачен" са важног портрета иако се и тада знало да су Вилијам и Џорџ испред њега у линији за трон. Ипак, млађи син Дајане и Чарлса био је тада и даље запослени члан двора. Након Мегзита 2020. многи су сматрали да је управо та слика покренула низ проблема и раздор у британској краљевској породици.

Пре више месеци "Дејли мејл" је објавио да је Хари знао да ће потпуно пасти у други план након што Џорџ напуни 18 година и није желео да доживи такав сценарио.

Бакингемска палата је 2020. објавила слику краљице са сином, унуком Вилијамом и праунуком Џорџом као најаву наредне деценије на двору.

На другој слици коју је палата јуче објавила наласе се Чарлс и Камила са осам дама које су на крунисању биле у улози пажева као и нејна сестра Анабел Еллиот и пријатељица маркиза од Лендсдауна.

(зена.блиц.рс) Фото: Профимедиа

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пролазник

13.05.2023 21:19

Како је лијепо живити на туђој грбачи,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

14.05.2023 08:55

Не бих бас рекао, погледај муко на фаци

Name

Раде

14.05.2023 00:03

Овако и нас Принз Додик и наслиеједник Игор и унуци ко зна цији це да владају са нама а вец владају. Надам се да це се наци нека будала да им дадне оно сто су заслузили оно најгоре!

ОДГОВОРИТЕ