Погледајте обрачун два огромна гризлија на Аљасци!

Фотограф дивљих животиња Бред Џозефс снимио је жесток обрачун два огромна мужјака гризлија на Аљасци.

Свијет 13.05.2023 | 18:52
Погледајте обрачун два огромна гризлија на Аљасци!

Џозефс је снимао животиње у националном парку и резервату Лејк Кларк на југу Аљаске кад је приметио два гризлија који се спремају за сукоб током сезоне парења. Борба, међутим, није била једнака, јер је један мужјак вец́и и старији док је други мањи и млађи.

Џозефс је снимак туче медведа поставио на свој Јутјуб канал где већ има више од 315.00 прегледа.

- Нису хтели да стану. Био сам запањен одлучношц́у и издржљивошц́у оба медведа док су се борили за право доминације у сезони парења - рекао је Џозефс и додао да ништа слично није видео за 25 година рада.

Снимак траје скоро девет минута и почиње тако што се два мужјака усправе на задње ноге и рвају један против другог. На тренутак се види и како хватају дах пре него што почне друга рунда.

На крају снимка један од медведа признаје пораз и одступа погнуте главе.

- Губитник је гризли на левој страни. Види се да је погнуо главу и као да каже "извини". Победник ће да оде. Губитник ће да остане - објашњава Џозефс на снимку.

Гризлији иначе могу бити високи и 2,7 метара кад се усправе на задње ноге. Мужјаци могу тежити до 390 килограма.

Сезона парења медведа обично траје од маја до јула и није неуобичајено да вец́и мужјаци отерају мање док ц́е се мужјаци приближне величине борити за доминацију. Аљаска има највец́у популацију медведа гризлија на континенту. Од 60.000 дивљих медведа гризлија који се налазе широм Северне Америке скоро половина се налази на Аљасци.

(Курир.рс/Yахоо) Фото: Принтскрин / Yоу Тубе

Коментари / 0

Оставите коментар