Акција Еуропола: "Пала" највећа криминална група

Међународна операција у три земље резултирала је рушењем највеће криминалне организације за трговину дрогом у региону Балкана, тако што су 11. маја у у Србији и Холандији извршене координиране рације које су циљале, подједнако и на вођство картела и на инфраструктуру дистрибуције.

Регион 13.05.2023 | 11:19
Акција Еуропола: "Пала" највећа криминална група

Још седам чланова ове криминалне организације већ је ухапшено у Белгији 2021. године.

Двије особе су раније ухапшене због других кривичних дјела у Србији и Перуу. Још један осумњичени ухапшен је у Холандији осмог маја 2023.

Укупно 23 особе су ухапшене, укључујући три вође ове криминалне организације, које Еуропол сматра "метом високе вриједности".

Чак 15 врхунских аутомобила је заплијењено.

Заплијењени су и сатови чија вриједност се процијењује од око два милиона евра те скоро три милиона евра у готовини.

Осим тога, одузето је оружје, експлозив укључујући двије снајперске пушке, три аутоматске пушке, пушке, пригушиваче, 24 детонаторске капсуле и пет уређаја за даљинско покретање детонатора те 13 пакета пластичног експлозива и неколико стотина комада муниције.

- Овај прекогранични акција резултат је развоја обавјештајних података у оквиру Еурополове Оперативне радне групе која испитује кориштење шифриране комуникацијске платформе Скај - наводи се у саопштењу Еуропола.


Вјерује се да ова криминална организација стоји иза вишетонских пошиљки кокаина које су стизале у Европу директно из Колумбије, Бразила и Еквадора, или транзитом преко логистичке инфраструктуре у западној Африци.

Ова банда је била позната у криминалном подземљу по свом насиљу и умијешаности у врхунске пљачке.

Једна од мета ухапшених у Србији био је бивши вођа злогласне криминалне групе "Пинк Пантер".

(Аваз) Фото: Еуропол

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т39842288

13.05.2023 11:31

Највећа криминална група је СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејттанн

13.05.2023 13:19

Највеца. Мозда јос нису обрацунали криминал у БиХ. . Ма не смију јер су у криминал у БиХ увуцени и прсти истакнутих дипломата,истакнутих дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лази

13.05.2023 13:22

Има ли у групи ико од Додикове циганије? Мора бити у пм!

ОДГОВОРИТЕ