Возачи опрез: Због магле смањена видљивост

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија редовно, осим на дионицама гдје се изводе радови, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске возачима скрећу пажњу на мјестимично смањењу видљивост због магле у котлинама и вишим предјелима.

Република Српска 13.05.2023 | 08:22
Возачи опрез: Због магле смањена видљивост

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно поштовање свих саобраћајних прописа.

Данас ће од 9.00 до 17.00 часова због радова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Тобут - Вукосавци - Заједнице, а возила се преусмјеравају преко Прибоја.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице поврмене су обуставе саобраћаја у времену између 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На том магистралном путу, али на дионици Добро Поље - Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Црквина - Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље - Брчко измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Подроманија - Сумбуловац, у мјесту Мокро.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице - Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе на снази су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два - Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на регионалним путевима Разбој - Руданка и Разбој - Тедин Хан.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

У ФБиХ због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена десна цијев тунела "1. март" у смјеру Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Отворене су обје траке у Доњој Јабланици, на магистралном путу Јабланица - Мостар.

Због одржавања 3. Јабланичког полумаратона од 10.00 до 10.40 часова успорено ће се саобраћати на магистралном путу Мирке - Јабланица.

Спорије због радова током дана саобраћа се на дионицама магистралних путева Семизовац - Олово /Чевљановићи - Нишићи/ и Бихаћ - Каменица.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. 

(Срна) Фото: Саyс

Коментари / 0

Оставите коментар