Ево шта је нађено у кућама и становима балканског картела

У великој акцији полиције и Тужилаштва за организовани кримина „Изи“ разбијен је балкански картел за који се сумња да је покушао да прошверцује најмање седам тона дроге, као и да је за само једну пошиљку у фебруару прошле године договорио исплату од 4,5 милиона евра.

Свијет 12.05.2023 | 13:00
Ево шта је нађено у кућама и становима балканског картела

Како Курир сазнаје, претресом кућа и станова пронађено је две снајперске пушке, три аутоматске пушке, аутоматски пиштољ, четири пиштоља, бомба, четири пригушивача, 24 детонаторске каписле, пет уређаја за даљинско покретање детонатора, 13 пакета пластичног експлозива, оптички нишан, више стотина комада муниције различитог калибра, перике, силиконске маске, већа количина новца (само на једној локацији у бункеру, у три пластична бурета више од 2,7 милиона евра) за који се сумња да потиче од продаје дроге).

Као организатор балканског картела означени су Младен Лазаревић, звани Младенче, и Мирослав Старчевић, звани Деда и Ðенерал, који су ухапшени у Србији, сазнаје Курир.

- На територији Београда, Ниша, Лазаревца, Суботице и Зрењанина ухапшено је 13 особа и то: М. С., М. Л., М. Ј., Д. Ð., М. М., Д. Н., И. Ц., Р. Р., Г. П., М. Р., В.С, М. П. и Љ. Л., због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога - саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Групу је, како се наводи, чинило 20 осумњичених, за које се сумња да су учествовали у међународном шверцу дроге.

(Курир)  Фото: МУП/Илустрација

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Све дозивотно

12.05.2023 11:28

Иза ресетака без пардона. Хе колико ли је таквих код нас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тресла

12.05.2023 12:13

Тресла се гора родио се миш. Па ста су све насли код скy и Аном у БиХ па није ни једна оптужница подигнута. Још сви под мјерама ко фол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјази

12.05.2023 12:13

То исто мозете наци у бакинцима код кирба у са и драге у мо, а и код схит аутопута у охру и уса емб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуммба

12.05.2023 12:42

Шта сте мислили да ће претресом бити пронађен пасуљ.

ОДГОВОРИТЕ