Младић пуцао у људе јер је чуо да лоше о њему говоре?!

Урош Блажић (21) који је осумњичен да је у ноћи између 4. и 5. маја у Младеновцу у Србији убио осам особа и покушао убити још 12 људи, на саслушању у тужилаштву изнио је низ језивих покушаја одбране.

Србија 11.05.2023 | 07:48
Младић пуцао у људе јер је чуо да лоше о њему говоре?!

Блажић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву испричао што је претходило крвавом пиру, али и до детаља како је извршио злочин.

Убица из Младеновца навео је да је у жртве у Малом Орашју испалио два спремника муниције (око 60 метака), па да је наставио пуцати у људе на које је наишао у Дубони, а потом и у групицу која је сједила у школи и то зато што му се, како каже, “нису хтјели извинути”?!

На саслушању убица је изнио застрашујућу одбрану – хтио је показати да “с њим нема шале и зезања”.

Такођер, како сазнаје “Блиц” рекао је и да је знао за убиство у школи на Врачару, али да тај случај није имао утјецај на његову одлуку, нити је био окидач да убије осмеро суграђана.

“Он је испричао да је имао површне контакте с мјештанима Малог Орашја и Дубоне. Да је неке познавао, а неке не. Такођер је рекао да је својевремено играо фудбал с Миланом Панићем, полицајцем којег је убио. Рекао је да мјештани Дубоне и Малог Орашја нису имали добро мишљење о њему и његовој породици и да је у њиховом понашању осјећао подсмијех, ругање и исмијавање”, каже њихов извор.

Чуо је да причају лоше о њему и његовој породици

У својој гњусној одбрани Блажић је рекао да до 4. маја није интензивно размишљао о масакру, а као мотив свог језивог чина навео је да је “док је пролазио поред школе чуо да људи причају нешто лоше о њему и његовој породици”.

“Он је испричао да је био пун бијеса и да је отишао у своју кућу у Шепшин одакле је узео пушку, пиштољ, већу количину муниције и бомбе.

Напунио је неколико оквира и отишао у Мало Орашје где је затекао већу групу људи како сједи, прошао поред њих пјешице.

Наводно је био без пушке тада.

Тврди да му је неко наводно нешто добацио, а онда је ушао у ауто, узео пушку која је била подешена на рафалну паљбу и кренуо пуцати на људе. Каже да не зна колико је испалио муниције, већ да је имао слијепљена два шаржера (то је око 60 метака)”, каже извор Блица упознат са случајем.

Блажић је тада убио пет особа, младиће који су се окупили како би прославили то што је један од њих постао ујак.

Блажић је тада, како је испричао у Тужилаштву поново сјео у ауто и упутио се ка Дубони. Испричао је и да је видио убијене и рањене на земљи у Малом Орашју, да је знао да има и живих, али није чуо њихове јауке.

“У Дубони је, како је рекао, наишао на четири особе које су поправљале капију и пуцао је у њих без ријечи.

Цијели оквир је испалио ка њима. Директно је нишанио у њих и у том тренутку је још један човјек изашао из куће.

Пуцао је и у њега. Видио је да су пали на земљу, осим тог петог што је изашао из куће. Само је наставио даље ка школи”, прича саговорник.

Блажић је, како је испричао на саслушању у тужитељству, након ове двије пуцњаве отишао до школског дворишта у Дубони.

Ауто је зауставио насред улице, ставио нови оквир на пушку и кренуо пуцати на групу људи који су сједили на двије клупице. Он је пуцао насумично на све њих.

“Рекао је да му је била намјера му се извину. Међутим, преплашени људи гледали су га, како је описао убица с невјерицом. Блажић је тада убио троје људи и више ранио.

Тада је утрчао у свој ауто и дао се у бијег”, каже саговорник упознат са случајем.

Тада су убијени: полицајац Милан П., његова сестра Кристина П. као и њихов пријатељ (25).

(Блиц)  ФОТО: ТАЊУГ/ОМК МУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ/МУП СРБИЈЕ 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

јахх

11.05.2023 06:08

Трац је уз промају балкански непријатељ бр. 1

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.05.2023 07:43

Маму ли ти твоју па што си зарадио такво мишљење.Оно није из земље изникло ти си га креирао. Штета што се нико није ту десио како треба па да ти забије метак у целенку на сред улице.Цуј нема са њима м сале.Моја драга држави овакве монструме ти си произвела за остваривање само тебе зназих циљева а са постоји потпуно оправдана бојаз да ће те та твоја накарадне деца појести без имало Пардона

Name

Xx

11.05.2023 06:21

Нема ту суђења саслушања одма дозивотна робија у тамницу га ставит то је заслузио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Xx

11.05.2023 08:30

Цуј зар се он брани! Убити толико невиног дјетињства ,ранити и после тога се бранити.

Name

Саки

11.05.2023 07:47

Паметни су Американци па имају електричну столицу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПСИХОПАТА

11.05.2023 08:02

Онај,ко је спреман убијати насумице,заслужио је најстрожу казну.Штета што су укинули смртну казну,мада,и доживотна робија није лоша казна,али,да буде без права на помиловање..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

11.05.2023 08:39

Овај није психицки добар,нема он појма ни засто је пуцао,ни на кога,нити је ста планирао,само пуцао редом,једноставно,децко је за психијатрије.А код оног малог то није слуцај,мали је безобразан,размазен,све је унапријед испланирао.Малог у затвор до краја зивота,а овог на психијатрију до краја зивота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако има Бога биће и правде

11.05.2023 09:03

Стока је племенитија од њега, да не каљам реч.Гиљотину треба увести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е туго моја

11.05.2023 09:11

Знаци због траца би се сви медјусобно могли поубијати,која глупост,који глуп мотив недај бозе јадни смо да немоземо бити јаднији….

ОДГОВОРИТЕ