Након 31 године, поново лет Београд-Чикаго

Полијетање авиона на линији Београд–Чикаго, послије 31 године, велики је догађај.

Србија 10.05.2023 | 15:58
Након 31 године, поново лет Београд-Чикаго

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је у претходном периоду добијено више од стотину двадесет писама, мејлова, жеља људи из Чикага и околине, читавог Средњег истока и Средњег запада, са жељом да се организује тај лет, јер им је лакше да из Чикага иду у друге дијелове Америке.

„У почетку смо имали много мука са летом за Њујорк ако се сјећате, онда је то постала једна од најпрофитабилнијих линија компаније Аир Сербиа. Имамо изванредан слот за аеродром ‘ЈФК’ у Њујорку. И сада велике наде полажемо за лет у Чикаго од 17. маја. Дакле, од 17. маја српска национална авио-компанија Аир Сербиа летеће и за Чикаго“, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, то је огромна нада за људе, да им се приближи отаџбина, да се направи нови мост који би доводио Американце, бизнисмене, многе пословне људе, њихове компаније у Србију, нове инвеститоре и приближио Сједињене Америчке Државе Србији.

„У сваком случају, велика, добра и важна вијест која говори о јачању компаније Аир Сербиа, али која говори и о интересу који показујемо за људе, које доживљавамо као сопствени ресурс, као сопствено благо и који увијек и у сваком тренутку могу да помогну Србији“, рекао је Вучић.

Предсједник је рекао да се за девет до десет сати може доћи право у Београд, толика је то предност.

„Јер ја знам, колико сам пута ишао у Вашингтон и Њујорк, пресједајући у Франкфурту, Минхену, Паризу и другим мјестима док нисмо направили ову директну линију са Њујорком. Сада у Чикаго, па из Чикага можете да идете и у Канаду, на запад Канаде, Ванкувер и те дијелове али наравно и Лос Анђелес, Сан Франциско и многе друге дијелове Сједињених Америчких Држава до којих је било много теже доћи. Наравно то је добро за бизнис, добро за посао, али срећан сам што се људи који живе у Чикагу и Илиноису и Индијани, и ако хоћете и Великих Језера, и на Средњем Западу много радују овој линији“, каже Вучић.

Предсједник Републике Србије Александар Вучић дао је интервју дописнику БН ТВ из Сједињених Држава Александру Жигићу, поводом предстојећег отварања редовне авионске линије Ер Србије Београд–Чикаго. 

(БН) Фото: Принтсцреен

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ана

10.05.2023 14:38

Добра вијест, добар посао, многима обрадовање. Има Срба који нису досли из Америке и по 20 година а зеле доци. Отисли као избјеглице..Браво Александре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2023 16:15

Било је и других летова. Ако нису до сад, неце ни сад.

Name

.Ре за ре.

10.05.2023 16:59

Да, само аеродром има у Београду па нису могли доци :)))

Name

Е.У

12.05.2023 08:04

Они не желе доћи,,,гдје да дођу???