Међу ухапшеним начелник Старог Града и његов син

Прије тога, како смо објавили, ухапшени су начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић, његов син Сеид Хаџибајрић и Алма Дестановић, секретарица органа државне службе.

Босна и Херцеговина 09.05.2023 | 23:21
Међу ухапшеним начелник Старог Града и његов син

Елмедин Каришик, власник неколико компанија, ухапшен је данас у акцији "Старт", незванично је потврђено за Клиx.ба.

Прије тога ухапшени су и начелник општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић, његов син Сеид Хаџибајрић и Алма Дестановић, секретарица органа државне службе.

У акцији "Старт" се истражује низ кривичних дјела, укључујући организовани криминал, злоупотребу положаја, примање и давање дара и прање новца.

Акција се проводи под надзором поступајућих тужилаца Тужилаштва Босне и Херцеговине и Тужилаштва Кантона Сарајево.

На терену је данас било више од 150 полицијских службеника Управе полиције МУП-а КС. Претреси су вршени на подручју општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа, на више од 20 локација. Претресима су обухваћени стамбени објекти, пословне и службене просторије, те путничка моторна возила.

Пронађена је и изузета документација, те одређене количине готовог новца и скупоцјеног накита. Привремено је одузето и неколико путничких моторних возила, саопштено је раније данас из МУП-а.

Оперативно-тактичком акцијом је обухваћено више од десет физичких и правних особа које се сумњиче за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

Активности се проводе у координацији с ЕУРОПОЛ-ом, а односе се на кривична дјела организованог криминала и прања новца, као и коруптивна кривична дјела злоупотребе положаја или овласти, те примање и давање дара.

(Клиx) Фото: Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Граха дилер са знацком

09.05.2023 22:18

Кад пада ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++

10.05.2023 04:52

Закон у ФБиХ функционсе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан градјанин

10.05.2023 05:34

Чисти Федерација а РС је Додо већ одвојо од дрзаве БиХ , гдје судство БиХ несмије је ни додирнути ко светињу. Сви су изгледа тамо постени нема корупције ни крадја од народа а опозиција као и да не постоји. Каква демократија??? Све је Додо ушуткао. Циста анархија и неповезаност са државом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС пропада

10.05.2023 10:27

...а овакве ствари велики бр Срба гледа са лицемјерство и ликују. Болестан сми народ постали, поготиво након што су млади Срби напали друге Србе у Бг... Ми смо пред уништењем. Сада гледамо и ликујемо како се Бошњаци хапсе међусобно само да би сакрили властиту бједу! Свака им част! Заслужили су БиХ да је воде ка ЕУ. Почињем и ја да је волим. Сами да ми глава не оде од стране мојих талибана због тога.

Name

БЛ

10.05.2023 07:06

Кад це наси на ред?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

10.05.2023 08:24

Јебо ли те Баке види како те позвали Биће вас још много